Boek
Nederlands

Jongens, beren en bergschoenen

Abby McDonald (auteur), Anne Marie Koper (vertaler)
+1
Jongens, beren en bergschoenen
×
Jongens, beren en bergschoenen Jongens, beren en bergschoenen
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Jenna logeert bij haar peettante op het platteland in Canada. Al snel blijken haar ideee͏̈n om de natuur en het milieu te redden helemaal niet te stroken met de manier van leven van de plaatselijke bevolking. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Jongens, beren en bergschoenen
Auteur
Abby McDonald
Vertaler
Anne Marie Koper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Boys, bears and a serious pair of hiking boots
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2011
287 p.
ISBN
9789048809042 (paperback)

Besprekingen

Jenna woont in een grote stad in New Jersey en is een fanatiek lid van ‘De Groentjes’, een beweging die ijvert voor het milieu en natuurbescherming. Haar beste vriendin Olivia gaat voor een zomer op kamp met haar vriendje en andere milieubewuste tieners. Jenna daarentegen moet naar haar grootmoeder die in een bejaardenwijk in Florida woont. Daar heeft ze echter totaal geen zin in en ze kan het met haar ouders op een akkoordje gooien: ze mag de zomer doorbrengen bij haar tante in Canada. Jenna bereidt zich voor op een geweldige zomer in de wildernis waar ze haar ecologische standpunten in de praktijk kan omzetten. Alleen draait het wel heel anders uit. De locals moeten niets weten van Jenna’s gepreek over natuurbehoud en energiezuinig wonen én de stiefdochter van haar tante heeft meteen een hekel aan Jenna.
Jongens, beren en bergschoenen is een middelmatig verhaal. Het leest wel vlot, maar de gebeurtenissen of handelingen van de personages zijn vaak overdreven. Zo ve…Lees verder
Jenna is opgegroeid in de stad. Ze zet zich als lid van de Groentjes fanatiek in voor het milieu. Tijdens de zomervakantie logeert ze bij haar peettante op het platteland in Canada. Jenna vindt het geweldig om in de ongerepte natuur te zijn. Al snel blijken haar wilde ideeën om de natuur en het milieu te redden helemaal niet te stroken met de manier van leven en overleven van de plaatselijke bevolking. In een oude survivalgids vindt Jenna inspiratie om beter om te gaan met de jongeren van het plaatsje. Realistisch, grappig en romantisch boek over idealen, doorslaan daarin, maar ook de realiteit onder ogen durven zien. Vanaf ca. 15 jaar.

Jongens, beren en bergschoenen

De zeventienjarige Jenna is een echt Amerikaans stadskind en lid van milieuactiegroep 'De Groentjes'. Wanneer haar moeder voorstelt de zomer door te brengen bij haar oma in Florida, verkiest Jenna een verblijf in de Canadese wildernis bij haar tante Susie. Het stadje is wel heel erg klein en het onthaal door de locals is nogal onverschillig. Haar ideeën over natuurbehoud worden niet enthousiast en zelfs vijandig ontvangen. Met behulp van een oude survivalgids past Jenna zich vlot aan. Ze is behulpzaam en haar positieve ingesteldheid vormt een contrast met Fiona, de gothic stiefdochter van haar tante. Die is niet van plan zich langer dan nodig met Jenna te bemoeien, laat staan haar te betrekken bij de activiteiten van de weinige jongeren in het dorp. Maar Jenna blijft niet bij de pakken zitten, verkent de omgeving en gaat op avontuur. Door mee te werken aan een project om het stadje op de toeristische kaart te zetten, slaagt er toch in vriendschap te sluiten. Er bloeit zelfs een romanc…Lees verder