Boek
Nederlands

Bloedsomloop

Anita Ganeri (auteur)
+1
Bloedsomloop
×
Bloedsomloop Bloedsomloop
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Bloedsomloop
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood red
Uitgever
Harmelen: Corona, 2004
27 p. : ill.
ISBN
90-5495-778-6

Besprekingen

In de reeks 'Mijn lichaam' krijgen we zicht op verschillende lichaamsfuncties. Bloedsomloop vertelt wat bloed is, waarom het rood ziet, wat rode en witte bloedcellen, plasma en plaatjes zijn. We volgen de weg van het bloed door de bloedvaten en het hart, en zien hoe een gezond hart functioneert en eruit ziet. De foto van het zieke hart spreekt boekdelen over de duidelijke impact van ziekte op het lichaam. Computertekeningen naast foto's van kinderen van alle huidskleuren verduidelijken de tekst. Naast de hoofdtekst vind je in kadertjes verbazingwekkende feiten zoals de hoeveelheid bloed in het lichaam van baby's en volwassenen. Of dat het hart van een muis zeshonderd keer per minuut klopt, terwijl dat bij een olifant 25 keer per minuut is. In Spieren en skelet leren we hoe we bewegen, hoe het skelet en de beenderen eruit zien en hoe de spieren werken. Je wordt telkens aangemoedigd om zelf je lichaam te leren kennen door bv. je botten af te tasten of je spierballen te spa…Lees verder
Dit deel uit de serie ‘Mijn lichaam’ behandelt de bloedsomloop. Na de inhoudsopgave volgt een inleidend hoofdstuk over wat bloed is. Vervolgens wordt in hoofdstukjes ter grootte van een dubbele pagina verteld over o.a. witte bloedcellen, plasma en plaatjes, bloedvaten en het hart, etc. Grote kleurenfoto’s (uit hun achtergrond geknipt) van kinderen, vrolijk gekleurde kaders met interessante aanvullende weetjes, duidelijke illustraties van het besproken zintuig en een aantal microscopische opnames begeleiden de tekst. Er is gebruikt gemaakt van een vrij groot lettertype, de moeilijke woorden zijn dikgedrukt en worden in de woordenlijst uitgelegd. Met register. Een aantrekkelijk educatief boek (harde kaft) waarin de jonge lezer op een eenvoudige en leuke manier veel over zichzelf te weten komt. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site
Lees verder op Wikipedia