Boek
Nederlands

Encyclopedie

Anita Ganeri (auteur), Chris Oxlade (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Naslagwerk, waarin je per onderwerp informatie kunt opzoeken. Met vele kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Encyclopedieën
Titel
Encyclopedie
Auteur
Anita Ganeri Chris Oxlade
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Het Spectrum, 2003
160 p. : ill.
Aantekening
Omslagtitel : Kinderencyclopedie Vert. uit het Engels
ISBN
90-274-8088-5

Besprekingen

De mooie cover en verzorgde lay-out van deze encyclopedie nodigen tot lezen uit. En die enthousiaste lezer wordt niet teleurgesteld. De encyclopedie behandelt een breed scala aan onderwerpen die voor kinderen interessant zijn. De informatie wordt verdeeld over zeven hoofdstukken: 'Geschiedenis op aarde', 'Mens en maatschappij', 'Geschiedenis van de mens', 'De levende wereld', 'Wetenschap en techniek', 'De planeet aarde' en 'De ruimte en het heelal'. Achteraan vind je per hoofdstuk nog een overzicht van websites.

Wie even grasduint door deze encyclopedie zal versteld staan van de vele foto's en tekeningen. Iedere bladzijde werd rijkelijk voorzien van prachtige foto's en ander beeldmateriaal. Tekst en beeld werden overzichtelijk verdeeld. De informatie is up-to-date en wordt helder verwoord. Iedere pagina is voorzien van een vraag die aansluit bij het thema. Het gaat van makkelijke ("Hoe noem je iemand die voor zijn vak boeken schrijft?") tot moeilijkere vragen ("Hoe noem je een…Lees verder
Deze encyclopedie, die met veel kleurenfoto's en enkele getekende geografische kaarten en schematische voorstellingen geïllustreerd is, biedt veel bondige informatie over allerlei thematisch gerangschikte wetenswaardigheden, gerangschikt in de hoofdstukken 'Gebieden op aarde', 'Mens en maatschappij', 'Geschiedenis van de mens', 'De levende wereld', 'Wetenschap en techniek', 'De planeet aarde' en 'De ruimte en het heelal'. De beknopte teksten zijn gedrukt in een duidelijk lettertype. Een alfabetisch trefwoordregister maakt het geheel extra toegankelijk. Een leuke manier om een goede eerste indruk te krijgen van tal van onderwerpen. Zeker ook interessant voor schoolbibliotheken. Bevat een uitgebreide lijst met websites voor kinderen over de verschillende onderwerpen. Een mooie, modern vormgegeven uitgave voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia