Boek
Nederlands

Hanna leert je zorgen voor je hamster

Anita Ganeri (auteur), Rick Peterson (illustrator)
+1
Hanna leert je zorgen voor je hamster
×
Hanna leert je zorgen voor je hamster Hanna leert je zorgen voor je hamster

Hanna leert je zorgen voor je hamster

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hanna de hamster leert je zorgen voor je hamster: hoe kies je er een uit? Wat schaf je aan voor je hamster? En hoe zorg je dat hij gezond blijft? Met veel kleurenillustraties en -foto's. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Hamsters
Titel
Hanna leert je zorgen voor je hamster
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Rick Peterson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nibble's guide to caring for your hamster
Editie
1
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789461751775 (hardback)

Besprekingen

Dit deel uit de educatieve reeks ‘Mijn eerste docu-boek’ leert de lezer wat een hamster als huisdier allemaal nodig heeft. Het stripfiguurtje Hanna de goudhamster vertelt in hoofdstukjes ter grootte van een dubbele pagina hoe de hamster verzorgd moet worden. Vanaf de aanschaf, de inrichting van de kooi, de kennismaking met het nieuwe diertje tot aan het voedsel en wat te doen bij vakantie of ziekte. De tekst staat in eenvoudige zinnen in twee tot vijf regels per pagina (vrij groot lettertype). Moeilijke woorden staan veelal vetgedrukt en zijn in de woordenlijst te vinden. Elk hoofdstuk is voorzien van een vrolijke, getekende kleurenillustratie en een leuke kleurenfoto van een hamster of van jonge kinderen bezig met de verzorging. Enkele weetjes (zoals bv. dat een hamster ongeveer twee jaar oud kan worden) en een aantal handige tips zijn toegevoegd. Er is geen uitleg over de verschillende soorten hamsters die te krijgen zijn. Met verwijzingen naar websites en een register. Een niet com…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties