Boek
Nederlands

Kameel

Anita Ganeri (auteur)
+1
Kameel
×
Kameel Kameel
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wat is een kameel, waar leven kamelen en wat doen ze 's nachts en overdag? Eenvoudige informatie over dit zoogdier. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Kamelen
Titel
Kameel
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bactrian camel
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2014
24 p. : ill.
ISBN
9789461751270 (hardback)

Besprekingen

De serie ‘Mijn eerste docu-boek’ bevat uiteenlopende educatieve onderwerpen toegankelijk voor jonge kinderen. Dit deel uit de subreeks ‘Dieren in beeld’* gaat over de kameel. Hoe zien deze dieren eruit? Waar leven zij? Wie jagen er op kamelen? Deze en meer eenvoudige vragen komen aan bod in tien hoofdstukken van twee pagina’s. Er is aandacht voor de lichaamsbouw van de kameel, zijn leefwijze en gewoonten. De kleurenfoto’s van deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving spreken een duidelijke taal. Ze beslaan meer dan de helft van de pagina. In de foto's wordt het afgebeelde onderwerp soms kort in een gekleurd kader, voorzien van een groene pijl, even aangeduid. Onder de foto’s staan twee zinnen - met een witregel van elkaar gescheiden - in grote schreefloze letters op een witte achtergrond. De tekst, helder en informatief, is ook geschikt om voor te lezen. Overzichtelijke en rustige lay-out met de gestelde vragen in een geel/oranje balk bovenaan de bladzijde. Het boek sluit af met een…Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Suggesties