Boek
Nederlands

Mexico

Anita Ganeri (auteur), Rachel Wright (auteur)
In korte hoofdstukken met veel kleurenillustaties wordt informatie gegeven over Mexico. Met recepten, knutselopdrachten en recepten. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Mexico
Titel
Mexico
Auteur
Anita Ganeri Rachel Wright
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mexico
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2006
32 p. : ill.
ISBN
90-5566-129-5

Besprekingen

Dit boek geeft op speelse en kleurrijke wijze informatie over Mexico, waarvan een aantal geografische, historische en sociaal-culturele kenmerken worden besproken aan de hand van knutselopdrachten, spelletjes en recepten. Na een inleiding volgen korte hoofdstukken over o.a. eten en drinken, het bereiden van een Mexicaanse dipsaus, het dagelijkse leven, sport en vrije tijd, feesten waaronder de Dag van de Doden, kunsten en ambachten, geschiedenis en een woordenspel. De teksten zijn niet moeilijk, maar wel erg algemeen van aard en weinig informatief. In kaders staan woordenlijstjes van de meest gangbare woorden (zonder de fonetische uitspraak) waarmee kinderen later een spel kunnen maken. De illustraties maken een belangrijk deel van het boek uit en bestaan uit tekeningen, foto’s en enige globale geografische kaartjes in kleur. Het boek is gericht op jongeren vanaf ca. 9 jaar. Met register. In deze serie werd in 2003 ook een deel gewijd aan Mexico* (door Marion Morrison), maar dat boek …Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site