Boek
Nederlands

Wat weten we over het boeddhisme ?

Anita Ganeri (auteur), Celia Hart (illustrator)

Wat weten we over het boeddhisme ?

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken wordt informatie gegeven over deze wereldgodsdienst. Met veel kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Boeddhisme
Titel
Wat weten we over het boeddhisme ? / Anita Ganeri ; ill. Celia Hart
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Celia Hart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What do we know about Buddhism ?
Uitgever
Amsterdam: Koninklijk Instituut voor de Tropen, 2001
45 p. : ill
ISBN
90-6832-912-X

Besprekingen

Dit boek (uit een serie over de verschillende godsdiensten) geeft achtergronden van het boeddhisme, vooral van de Theravadatraditie (zoals die voorkomt in onder meer Thailand en Sri Lanka) en het Tibetaans boeddhisme, aan de hand van vragen die in korte hoofdstukken van twee bladzijden worden beantwoord. Op iedere bladzijde staan vele fraaie kleurenfoto's en tekeningen en de teksten staan daar in kleine brokstukken, voorzien van een kopje, omheen. Op de gekleurde omslag een foto van een jonge monnik omgeven door getekende boeddhistische attributen. Bevat een verklarende woordenlijst en een register. De gegeven informatie is in het algemeen correct, soms echter inconsistent of onjuist. Door de manier waarop het boek is opgezet, lijkt het kinderen vooral uit te nodigen tot 'bladeren en plaatjes kijken' en veel minder tot het doorlezen van de brokjes tekst vanwege het soms versnipperde karakter ervan. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site