Boek
Nederlands

Wat weten we over Hindoeïsme ?

Anita Ganeri (auteur), Celia Hart (illustrator)
+1
Wat weten we over Hindoeïsme ?
×
Wat weten we over Hindoeïsme ? Wat weten we over Hindoeïsme ?

Wat weten we over Hindoeïsme ?

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte hoofdstukken wordt informatie gegeven over deze wereldgodsdienst. Met veel kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Hindoeïsme
Titel
Wat weten we over Hindoeïsme ? / Anita Ganeri ; ill. Celia Hart
Auteur
Anita Ganeri
Illustrator
Celia Hart
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
What do we know about Hinduism ?
Uitgever
Amsterdam: Koninklijk Instituut voor de Tropen, 2000
45 p. : ill
ISBN
90-6832-884-0

Besprekingen

In dit prachtig met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen geïllustreerde boek wordt in 20 hoofdstukken beknopt uitgelegd wat we weten over het hindoeïsme. Behandeld worden o.a het ontstaan en de geschiedenis van het hindoeïsme. Belangrijke onderwerpen zijn: het ontstaan en de geschiedenis; hun goden; hun tempels; de heilige plaatsen en hun geschriften; hun feestdagen. Ook de geneeskunde en de kunst en de muziek en dans van de hindoe krijgt aandacht in aparte hoofdstukken. De combinatie van de prachtige ondersteunende illustraties en de boeiende en beknopte tekst maken het lees- en kijkboek uitnodigend voor mensen in de leeftijd vanaf ca. 12 jaar. Toch zullen ook veel volwassenen plezier kunnen beleven aan deze korte en helder uiteenzetting van een belangrijke wereldgodsdienst.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site