Boek
Nederlands
Inspecteur Yngvar Stubo en profiler Inger Johanne Vik hebben net een dochtertje gekregen, maar als er een paar verontrustende moorden zijn gepleegd, gaan ze de zaak toch onderzoeken.
Extra onderwerp
DET
Titel
Wat nooit gebeurt
Auteur
Anne Holt
Vertaler
Annemarie Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Det som aldri skjer
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2010
380 p.
ISBN
9789023459651 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel in Holts thrillerserie rond het echtpaar inspecteur Yngvar Stubo en profiler Inger Johanne Vik uit Oslo (deel 1 'Je verdiende loon'). De presentatrice van het populaire tv-programma 'Fiona spoort op' wordt vermoord. Haar tong is afgesneden en door midden gespleten. Heeft het met haar programma te maken? Er zijn weinig aanwijzingen. Yngvar Stubo en Inger Johanne Vik hebben eigenlijk wel wat anders aan hun hoofd, ze hebben net een dochtertje gekregen, maar als er weinig schot in de zaak komt, neemt Stubo toch de leiding van het onderzoek over. Als er nog meer slachtoffers vallen, gaat ook Inger Johanne zich met de zaak bezighouden. Al gauw blijkt dat de zaak wel heel dicht bij huis komt… Goed geschreven psychologische thriller over een seriemoordenaar met een mooi plot, veel aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen en een onheilspellend einde. Holt (1958) is een van de Scandinavische topmisdaadauteurs, haar werk is in vele talen vertaald. Ze was nieuwslezeres voor d…Lees verder

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie