Boek
Nederlands

In godsnaam : terug naar het slotklooster

Annemie Struyf (auteur), Lieve Blancquaert (fotograaf)

In godsnaam : terug naar het slotklooster

Voor de tv-reeks In Godsnaam verbleef Struyf bij de trappistinnen in Brecht. Drie jaar later keert ze terug om te onderzoeken waarom het slotklooster zo tot de verbeelding spreekt. Wie wil er vrijwillig achter slot en grendel leven? Wie wil er nog arm, kuis en gehoorzaam zijn?
Titel
In godsnaam : terug naar het slotklooster
Auteur
Annemie Struyf
Fotograaf
Lieve Blancquaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
203 p. : ill.
ISBN
9789401405096 (paperback)

Besprekingen

In 2009 bracht reportagemaakster Annemie Struyf een week door in het Trapistinnenklooster in Brecht. Het was een uitgelezen kans om een slotklooster van binnenuit mee te maken en de contemplatieve bewoonsters aan het woord te laten. Struyf, en ook fotografe Lieve Blancquaert, die Struyf vergezelde, hadden zich verwacht aan saaie, bekrompen en wereldvreemde wezens, maar het tegendeel bleek het geval. Met de overvloed aan materiaal werden twee tv-uitzendingen gemaakt die meer dan één miljoen kijkers konden boeien. In 2012 maakte ze dan, na een nieuw verblijf van een week in het klooster, de boekversie van In godsnaam. Ze vulde haar dagboeknotities van 2009 en 2012 aan met interviews met de zusters, foto’s en informatie over bijvoorbeeld de regel van Benedictus, die hun levenswijze bepaalt.
Struyf heeft het in haar voorwoord over zichzelf als een gedesinteresseerde katholiek, die heeft leren leven met de ontkerkelijking van de maatschappij en zich resoluut ‘los van de kerk en…Lees verder

Over Annemie Struyf

Annemie Struyf (Schoten, 4 februari 1961) is een Belgische journaliste, schrijfster, programmamaakster en moeder van vijf kinderen. Ze is voornamelijk bekend als de ene helft van Meisjes van 40 uit De laatste show en van tv-reeksen zoals In Godsnaam en Het Hoge Noorden. Struyf is ook schrijfster van boeken over wereldproblemen. Lieve Blancquaert is haar vriendin en compagnon die de foto's maakt.

Biografie

Struyf studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en werkte daar ook een tijd als pedagogisch onderzoeker. Op haar 35e stapte ze in de journalistiek. Eerst werkte ze voor Humo en Knack Weekend, sinds 2005 voor televisie (Woenstijnvis en VRT).

Sinds 2006 is Annemie Struyf, samen met Lieve Blancquaert, voorzitter van Hope for Girls. Sinds 2014 steunt Hope for Girls een vluchthuis voor meisjes die aan de praktijken van genitale verminking willen ontsnappen. Dit vlu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties