Luisterboek
Nederlands

Pluk van de Petteflet

Annie M.G. Schmidt (auteur), Flip Van Duijn (verteller)
+1
Pluk van de Petteflet
×
Pluk van de Petteflet Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Annie M.G. Schmidt (auteur), Flip Van Duijn (verteller)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Pluk, die op het zolderkamertje van de Petteflet woont, is de held en de redder wanneer de andere flatbewoners en zijn vrienden, de dieren, in nood verkeren
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
Pluk van de Petteflet
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Verteller
Flip Van Duijn  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014
5 cd's
Speelduur
ca. 320 min.
ISBN
9789045116655

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* dat oorspronkelijk verscheen in 1971. Pluk woont op de bovenste verdieping van de Petteflet. Het vriendelijke en behulpzame jongetje met de rode kraanwagen is de held en redder wanneer andere flatbewoners en dieren in nood verkeren. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. Verder zijn er nog de dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, de vogel krullevaar, de familie Stampertje en andere kleurrijke personages. Naast het hoorspel uit 1992** en het luisterboek 'Pluk redt de dieren'*** is nu voor het eerste een luisterversie gemaakt van het boek 'Pluk van de Petteflet'. Voorgelezen door Flip van Duijn, de zoon van de schrijfster, die eerder ook onder meer Jip en Janneke, Ziezo en De A van Abeltje las. In 2004 werd het boek verfilmd door Ben Sombogaart. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia