Grote letter
Nederlands

De dame met het hondje en andere verhalen

Anton Tsjechov (auteur), Marja Wiebes (vertaler), Yolanda Bloemen (vertaler)
Veertien verhalen uit de rijpere periode van de Russische auteur (1860-1904).
Extra onderwerp
Taalpunt
Titel
De dame met het hondje en andere verhalen / Anton Tsjechov ; vertaald en ingeleid door Marja Wiebes en Yolanda Bloemen ; nawoord van Maartje Wortel
Auteur
Anton Tsjechov
Vertaler
Marja Wiebes Yolanda Bloemen
Nawoord
Maartje Wortel
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2018
2 delen (318, 225 p.)
ISBN
9789036433075 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Veertien verhalen van de meester van de korte novelle Anton Tsjechov (1860-1904). De bundel bevat werk uit Tsjechovs rijpere periode, waaronder zeer bekende als 'De vlinder', 'De man in het etui', 'De dame met het hondje'. Enkele verhalen hebben geesteszieken tot hoofdpersoon zoals 'Een zenuwinzinking', 'Zaal 6' en 'De zwarte monnik'. Kenmerkend voor Tsjechovs latere werk zijn de melancholieke ondertoon en het besef van de leegheid van het bestaan, waaraan de hoofdfiguren lijden.

Over Anton Tsjechov

Anton Pavlovitsj Tsjechov (Russisch: Анто́н Па́влович Че́хов) (Taganrog, 29 januari 1860 – Badenweiler, 15 juli 1904) was een Russisch schrijver, voornamelijk van toneelstukken en korte verhalen. Met name als schrijver van korte verhalen wordt Tsjechov algemeen beschouwd als een der grootsten uit de literatuurgeschiedenis, door menigeen zelfs als de grootste.

Biografie

1860: Taganrog

Anton Pavlovitsj Tsjechov werd geboren in Taganrog, een havenstad in Zuid-Rusland aan de zee van Azov, als derde zoon van een kruidenier die zich had vrijgekocht uit lijfeigenschap. In 1876 vluchtte zijn vader voor schuldeisers naar Moskou. Anton bleef in Taganrog om er het gymnasium af te maken. Drie jaar later, in 1879, voegde de jonge Tsjechov zich bij zijn familie in Moskou en startte met een studie medicijnen.

In een bekende brief aan zijn latere uitgever Soevorin, gedateerd 7 januari 1889, deed h…Lees verder op Wikipedia

Suggesties