Boek
Nederlands
Titel
Dodelijke stilte / ASA Harrison
Auteur
A.S.A. Harrison 1948-2013
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silent wife
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
303 p.
ISBN
9789044340389 (paperback)

Besprekingen

De perfecte huisvrouw ontpopt zich tot moordenares. Zo begint Dodelijke stilte van Asa Harrison. Het is informatie die op de eerste pagina meegegeven wordt en waar de lezer driehonderd pagina’s lang mee zoet gehouden wordt.
Jodi en Tod Gilbert zijn een ogenschijnlijk perfect paar: zij is intelligent, knap en bovenal zeer toegewijd; hij is rijk, ondernemend en galant. Maar onder dit positieve uiterlijk bevinden zich twee labiele persoonlijkheden. Jodi is psychologe – net zoals Harrison in het echte leven. Ondanks haar onfeilbare gave om anderen te confronteren met hun ergste angsten, weigert ze haar eigen werkelijkheid onder ogen te zien. Tod is verknocht aan vrouwen en tuimelt van het ene avontuurtje in het andere. Jodi weet ervan, maar zwijgt. Tot ze ontdekt dat Tod een affaire heeft met de dochter van zijn beste vriend en van plan is haar te verlaten.
Dodelijke stilte gaat over de geleidelijke, gruwelijke ondergang van een relatie. We lezen afwisselend een hoofds…Lees verder
Jodi en Todd leven in een schijnwereld: hij gaat vreemd, zij weet het. Ze zijn hier tevreden mee totdat Todd te ver gaat. Deze psychologische thriller gaat over een echtpaar dat de schijn weet op te houden een gelukkig huwelijk te hebben. Jodi is psychologe die tevreden is met haar vaste dagindeling en regeltjes. Todd is opzichter die steeds vreemd gaat, maar weet dat hij altijd bij Jodi terug kan komen. Het verhaal ontwikkelt zich langzaam, alles lijkt goed te gaan tot er weer een nieuwe verrassing komt. Hoewel niet bloedstollend weet de schrijfster een grote spanning op te bouwen door onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen op te voeren. Het verleden van Jodi blijkt ook een geheim te verbergen dat tijdens sessies in haar studietijd naar de oppervlakte komt, maar dat zij, zoals alles wat onaangenaam is, ‘vergeet’. Het verhaal wordt afwisselend door Todd (Hij) en Jodi (Zij) verteld waardoor de lezer sterk betrokken raakt bij de personages. Een verrassende thriller. Kleine druk.