Boek
Nederlands

Pip en Posy in de tuin

Axel Scheffler (illustrator), Camilla Reid (auteur), J.H. Gever (vertaler)
Een kartonboek om voor te lezen over het populaire en schattige duo Pip en Posy en hun avonturen in de tuin. Net als Pip lekker rustig bezig is in de tuin, komt Posy lawaai maken. Daar houdt Pip niet van. Al die herrie is toch nergens goed voor? Of wel? Een lief verhaaltje voor peuters, over verschillend zijn, boos worden en het weer goed maken.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Pip en Posy in de tuin
Illustrator
Axel Scheffler
Auteur
Camilla Reid
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The friendly snail
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
[24] p. : ill.
ISBN
9789025773441 (hardback)

Over Axel Scheffler

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties