Boek
Nederlands

Friesland

De reisgids Friesland is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto¿s én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden
Extra onderwerp
Friesland, reisgidsen, Nederland
Titel
Friesland
Auteur
Bartho Hendriksen
Taal
Nederlands
Editie
4de herz. dr.
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2010
288 p. : ill.
ISBN
9789041026651 (paperback)

Besprekingen

Deze gids biedt een uitstekend beeld van de 'eigenzinnigste provincie van Nederland', het land van de Elfstedentocht met een eigen taal en literatuur, dat nog zo weinig bekend is.

In een uitgebreide inleiding wordt de eigen geschiedenis van deze welvarende provincie geschetst, die leefde van vooral handel en scheepvaart. Ze wordt verdeeld in vier grote landschappen: de Waddeneilanden met het kustlandschap van duinen en strand, het Terpenland, de kleigronden in het noorden en westen, de zandgronden van de Friese wouden en het Lage Midden, de moerassige veengronden. In dit hoofdstuk wordt aandacht besteed aan de typische fauna en flora, waarbij zeehond en grutto niet mogen ontbreken. De prachtige tekeningen in dwarsdoorsnede, die kenmerkend zijn voor de 'Capitoolreisgidsen', die immers 'laten zien waar andere alleen over schrijven', tonen de typische Friese kerken en boerderijen.

In de daaropvolgende hoofdstukken komen achtereenvolgens de hoofdstad Leeuwarden, Noord-Friesl…Lees verder
In de gewaardeerde Capitool reisgidsenserie is er nu deze nieuwe gids over de provincie Friesland. Bekenden met Capitool gidsen zullen direct opmerken dat de opzet weer is als in voorgaande delen. Een inleiding op Friesland met een stuk geschiedenis, Leeuwarden van buurt tot buurt, de provincie per regio, tips voor accommodatie en restaurants en tenslotte het praktische informatieve gedeelte. Hierbij natuurlijk ook weer de vele aantrekkelijke illustraties en kleurenfoto’s, de handige plattegronden en overzichtskaarten, adressen en sites en het gebruik van overzichtelijke kleurcodes. Kortom, weer een heerlijke reisgids en naslagwerk boordevol beknopte, maar goede, reisinformatie. Voor de vakantieganger en iedereen die de provincie Friesland beter wil leren kennen. Met tweetalige woordenlijst, symboolverklaring in de achterflap en register.