Boek
Nederlands

De zilveren adelaar

Ben Kane (auteur), Paul Syrier (vertaler)
Het legioen van de Parthiaanse leiders wordt aangevalllen door een vijandige stam terwijl Fabiola in Italie͏̈ vlucht voor een slavenvanger. Vervolg op 'Het verloren legioen'.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Extra onderwerp
HIS, NRC, boeken
Titel
De zilveren adelaar
Auteur
Ben Kane
Vertaler
Paul Syrier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silver eagle
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2012
527 p. : ill.
ISBN
9789025369309 (paperback)

Besprekingen

De zilveren adelaar is het tweede deel van een trilogie en sluit aan bij Het verloren legioen (2011). Romulus, een slaaf en bastaardzoon van een Romeinse edelman, en zijn twee vrienden moeten na de nederlaag van Crassus in Carrhae als krijgsgevangenen de Parthische grenzen verdedigen tegen wilde nomadenstammen uit Sogdië, Bactrië en Scythië. Na een opeenvolging van gevaarlijke avonturen bereikt Romulus Alexandrië, waar een opstand tegen Caesar bezig is. Zijn zuster Fabiola, die door Brutus uit een bordeel gered werd, krijgt in Rome af te rekenen met aanhangers van Pompeius, maar slaagt erin allerlei gevaren te trotseren en Brutus te bereiken, die met Caesar in Gallië de opstand van Vercingetorix onderdrukt. Zij hoopt ooit haar broer terug te zien en wraak te nemen op de verkrachter van haar moeder (die haar vader is). Ze vergezelt Brutus en Caesar naar Alexandrië, waar Caesar het hoofd van Pompeius aangeboden krijgt.
Regelmatig vermeldt Ben Kane bondig elementen die…Lees verder
Tweede deel van een trilogie die speelt in de tijd van Julius Caesar. Het boek gaat verder waar deel 1, 'Het verloren legioen'*, eindigde. Gebeurtenissen uit het eerste deel worden slechts summier aangestipt. Onwetend van elkaars lot vechten de tweelingbroer en -zus Romulus en Fabiola voor hun leven, dat voortdurend wordt bedreigd. Voormalige bordeelslavin Fabiola heeft haar lot verbonden aan Ceasars onderbevelhebber Brutus en raakt verstrikt in de Romeinse politiek. Romulus is als krijgsgevangene ingelijfd door het Parthische leger. Hij en zijn vrienden Brennus de Galliër en Tarquinus, een Etruskische waarzegger, zinnen op een terugkeer naar Rome, maar zijn zelfs bij hun medesoldaten, zowel Parthen als Romeinen, niet veilig. Het einde van het boek vormt geen afgerond slot, maar pauzeert op een logische plek in het verhaal, dat verder gaat in deel 3. Liefhebbers van actie en historische fictie komen in dit boek volop aan hun trekken. Met verklarende woordenlijst en overzichtskaart. Kl…Lees verder