Dvd
Nederlands

Sammy's avonturen : de geheime doorgang

Ben Stassen (regisseur), Ramin Djawadi (componist), Kevin Janssens (uitvoerder)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Titel
Sammy's avonturen : de geheime doorgang
Regisseur
Ben Stassen
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Uitvoerder
Kevin Janssens  (stem) Carry Goossens  (stem) Wouter Hendrickx  (stem) Mathijs Scheepers  (stem) Hilde Van Mieghem  (stem)
Taal
Nederlands
Uitgever
Universal, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams
EAN
5050582828207

Besprekingen

Belgische 3D-animatiefilm van regisseur Ben Stassen (Fly me to the moon) met de Nederlandse stemmen van o.a. Robert ten Brink. De kleine schildpad Sammy weet na zijn geboorte net te ontsnappen uit de bek van een meeuw en ontmoet al snel Shelly. Het is liefde op het eerste gezicht. We volgen Sammy in zijn groei naar volwassenheid en de vele avonturen die hij beleeft tijdens zijn zoektocht naar zijn vriendinnetje Shelly. Hij ziet hoe roekeloos de mens met het leven in zee omgaat. Floortje Smit (Cinema.nl): '(...) een aaneenschakeling van zwem- en paniekscènes met een vette milieuboodschap in een weinig originele setting, maar de animaties zijn vrolijk en kleurrijk en de personages lief.' Merike Woning (Metro 5-8-'10) vindt de stem van Robert ten Brink prettig om naar te luisteren. 'In het begin zit er vaart in de film, maar halverwege wordt die er uitgehaald en krijgt het verhaal een en-toen-en-toenkarakter. Maar (...) Het zij ze vergeven.' Frank Heinen (Movie2movie, i): '(...) bevat …Lees verder

Over Ben Stassen

Benoît (Ben) Stassen is een Belgisch filmproducent en -regisseur van animatiefilms en pionier in 3D en 4D. In 1994 richtte hij nWave Pictures op dat gevestigd is in Brussel en Los Angeles. Hij is wereldwijd een van de vooraanstaande filmmakers op het gebied van digitale films vanaf een multiplatform.

Levensloop

Stassen is afkomstig uit het Franstalige Luik en studeerde in de Nederlandse taal communicatiewetenschapen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vanwege zijn matige beheersing van het Nederlands deed hij het verzoek zijn essays op film te mogen maken bij de audiovisuele dienst van de universiteit. Die toestemming kreeg hij en leidde in wezen tot zijn debuut als filmmaker. Hierna vervolgde hij zijn studie aan de School of Cinema and Television van de University of Southern California. In de tien jaar na zijn opleiding bleef hij in de Verenigde Staten.

Begin jaren negentig kreeg hij de uitnodiging een producti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties