Boek
Nederlands

De stalker

Brian Freeman (auteur)
De dood van de echtgenoot van zijn partner leidt voor een politieman tot een escalatie van gebeurtenissen en geheimen.
Titel
De stalker
Auteur
Brian Freeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stalked
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2008
432 p.
ISBN
9789044321388

Besprekingen

Inspecteur Jonathan Stride wordt ’s nachts gebeld door zijn partner Maggie Bei. Zij heeft haar man Eric in zijn studeerkamer doodgeschoten aangetroffen. Maggie beweert onschuldig te zijn. Vanwege zijn connecties met Maggie moet Jonathan de zaak overlaten aan een collega. Intussen wordt een kledingverkoopster vermist; Jonathan krijgt deze zaak in behandeling, terwijl zijn vriendin Serena, privédetective, zich bezighoudt met een afpersingszaak. Het blijkt dat de drie zaken verband met elkaar houden. Dit leidt naar een seksclub en naar al dan niet gebeurde verkrachtingen. Er worden mensen gechanteerd en Serena wordt gekidnapt. Thriller die zich afspeelt in de Amerikaanse stad Duluth (Minnesota) en waarin veel aan bod komt: geld, macht, ego en seks, maar ook liefde en vriendschap. De plot zit ingenieus in elkaar en de diverse verhaallijnen sluiten naadloos op elkaar. Kreeg op de site Crimezone vier sterren en in de VN Detective & Thrillergids 2008 twee sterren. Derde boek over inspecteur…Lees verder

Over Brian Freeman

Brian Freeman (Chicago, 28 maart 1963) is een Amerikaans auteur van psychologische thrillers met als hoofdpersonen Jonathan Stride en Serena Dials.

Brian Freeman is geboren in Chicago, Illinois. Hij is in 1984 aan het Carleton College magna cum laude afgestudeerd. Voordat hij als auteur bekend werd, was hij director of marketing en public relations bij het internationale advocatenkantoor Faegre & Benson. ZIjn debuutroman Immoral (in het Nederlands vertaald als "Verdorven") verscheen in 2005. Deze roman won de Macavity Award voor de beste debuutroman, en hij was finalist voor de Edgar Award. Zijn boeken worden verkocht in 46 landen, en zijn beschikbaar in 17 talen. Hij dankt zijn oma en zijn tekenleraar van de 8e grade voor zijn succes.

Brian Freeman woont tegenwoordig in St Paul, Minnesota en is getrouwd met Marcia Freeman.