De tweeling Ronnie en Reggie Kray weten in de jaren '60 langzaam heel crimineel Londen over te nemen. Wanneer Reggie echter verliefd wordt op Frances ontstaat er wrijving tussen de broers. Hun rijk vertoont scheurtjes en de broers moeten vrezen voor hun leven.
Onderwerp
Kray (gebroeders)
Titel
Legend / written and dir. by Brian Helgeland
Regisseur
Brian Helgeland
Componist
Carter Burwell 1955-
Acteur
Tom Hardy Emily Browning
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, copyright 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 126 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045247645

Besprekingen

Biografische misdaadthriller (2015) van Brian Helgaland (A knight's tale) over de tweeling Reggie en Ronald Kray die in de jaren '60 van de vorige eeuw de onderwereld in Oost-Londen probeerden te regeren met maffiose praktijken. Tom Hardy (Mad Max: fury road, The revenant) speelt beide broers. Ron is onvoorspelbaar en schizofreen, Reggie is charmant en keihard. De film wordt verteld door Francis (Emily Browning), de vrouw van Reggie. Dat werkt niet goed vindt Scott van der Winden (Cinemagazine.nl 20-1-'16): 'meer soap dan gangster-biopic. De spanningsboog is hierdoor, voornamelijk richting het einde, ook niet altijd even strak.' Hij geef 3,5 ster. Pauline Kleijer (Volkskrant 21-1-'16) vindt dat Tom Hardy de ene helft van de tweeling veel beter speelt dan de andere en dat de gelikte art-direction ook iets kunstmatigs heeft: de straten en de auto's zijn te glimmend. 'Het uitleggerige scenario lijdt onder dezelfde opruimwoede, terwijl de geweldsscènes juist grof en slordig zijn. Vanaf we…Lees verder

Over Brian Helgeland

Brian Helgeland (Providence, 17 januari 1961) is een Amerikaans scenarioschrijver en filmregisseur. Als schrijver heeft hij een grote reeks blockbustersuccessen achter zijn naam staan: L.A. Confidential (1997), The Bourne Supremacy (2004) en Robin Hood (2010).

Biografie

Jeugdjaren

Brian Helgeland is geboren in Providence (Rhode Island). Hij is de zoon van Noorse ouders. Zijn achternaam is ook Noors en is vernoemd naar een gebied in Noord-Noorwegen. Hij is afgestudeerd aan de Loyola Marymount University in Los Angeles en heeft ook gestudeerd aan de Universiteit van Massachusetts Dartmouth.

Carrière

In 1998 werd Helgeland de eerste persoon die zowel een Oscar won voor Beste script (L.A. Confidential) en een Razzie (The Postman) voor slechtste script in hetzelfde jaar. Helgeland schr…Lees verder op Wikipedia