In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Haar jeugdvriendin en een politie-inspecteur hebben hun twijfels over de doodsoorzaak.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
IJsprinses
Auteur
Camilla Läckberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Isprinsessan
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
13:17:00

Andere formaten:

Besprekingen

In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Zelfmoord? Haar jeugdvriendin en de politie-inspecteur, tussen wie een warme relatie opbloeit, denken toch aan moord. Pas nadat een tweede slachtoffer is gevallen, beginnen de contouren van een dader en van een aanleiding binnen de dorpsgemeenschap uit een ver verleden zich af te tekenen. Een in een kleine kring spelende speurdersroman met een plot waarvan de wortels in het verleden liggen. Heel onderhoudend verteld in een vaak wat naïeve stijl, gekruid met romantische ontwikkelingen tussen de hoofdpersonen. Een weinig literair, maar wel verfrissend Zweeds debuut tussen de doorgaans Engelse schrijvers van dit genre. De kaft toont in wazige blauwtinten een in het water liggend vrouwenlichaam tegen een zwarte achtergrond. Kleine druk.

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2020: Vingar av silver - Zilveren vleugels (2020), ISBN 9789044354447
  • 2019: Kvinnor utan nåd - Vrouwen zonder genade (2019), ISBN 9789044356274
  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019), ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017), ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015), ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012), ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvakta…Lees verder op Wikipedia