Dwarsligger
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

IJsprinses

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
IJsprinses
×
IJsprinses IJsprinses

IJsprinses

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Genre:
In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Haar jeugdvriendin en een politie-inspecteur hebben hun twijfels over de doodsoorzaak..
Titel
IJsprinses
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Isprinsessan
Editie
20
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2010
627 p. ; 12 cm
ISBN
9789049800222 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In een Zweeds kustplaatsje wordt het lijk van een mooie jonge vrouw gevonden in de badkuip van haar zomerhuis. Zelfmoord? Haar jeugdvriendin en de politie-inspecteur, tussen wie een warme relatie opbloeit, denken toch aan moord. Pas nadat een tweede slachtoffer is gevallen, beginnen de contouren van een dader en van een aanleiding binnen de dorpsgemeenschap uit een ver verleden zich af te tekenen. Een in een kleine kring spelende speurdersroman met een plot waarvan de wortels in het verleden liggen. Heel onderhoudend verteld in een vaak wat naïeve stijl, gekruid met romantische ontwikkelingen tussen de hoofdpersonen. Debuut van de inmiddels doorgebroken Zweedse schrijfster. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties