Dwarsligger
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Oorlogskind

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
Oorlogskind
×
Oorlogskind Oorlogskind

Oorlogskind

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Als haar man Patrik Hedström vier maanden ouderschapsverlof heeft bij de politie in het Zweedse kuststadje Fjällbacka, probeert schrijfster Erica Falck na de geboorte van hun dochter weer aan de slag te gaan. Maar beiden geraken betrokken bij de moord op een geschiedenisleraar. Erica ontdekt dat haar overleden moeder contact had met het slachtoffer en ze hoopt antwoord te krijgen op vragen over ha
Titel
Oorlogskind
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Tyskungen
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, 2016
833 p. ; 12 cm
ISBN
9789049804817 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Als haar man Patrik Hedström vier maanden ouderschapsverlof heeft bij de politie in het Zweedse kuststadje Fjällbacka, probeert schrijfster Erica Falck na de geboorte van dochter Maja weer aan de slag te gaan. Maar aan het begin van zijn verlof komt Patrick collega’s tegen die op weg zijn naar een door inbrekende tieners gevonden lijk en raakt zo betrokken bij de zaak. De vermoorde man blijkt geschiedenisleraar Erik Frankel te zijn, met wie Erica’s overleden moeder contact had, waardoor ook Erica geïnteresseerd raakt en hoopt antwoord te krijgen op vragen over haar moeders leven. Deze vijfde detectiveroman van de Zweedse econome (1974) over politieman Patrik en schrijfster Erica is actueel doordat thema’s als gedeeld ouderschap, samengestelde gezinnen en neonazisme goed zijn verwerkt in het uitstekend opgebouwde, goed vertaalde, spannende verhaal. Heen-en-weer springend in de tijd en steeds wisselend van perspectief ontrafelt ze overtuigend wat is gebeurd, de rol van het verleden daar…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties