Boek
Nederlands

Zeemeermin

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
Zeemeermin
×
Zeemeermin Zeemeermin

Zeemeermin

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Een spoorloos verdwenen man wordt vier maanden later vastgevroren in het ijs teruggevonden. Hij blijkt te zijn vermoord. De moord leidt naar een kennis, de schrijver Christian Thydall. Hij en nog twee andere kennissen ontvangen al geruime tijd dreigbrieven, maar hebben geen aangifte gedaan. Wanneer een brief op Christians keukentafel gelegd wordt met een mes erbij, begrijpt inspecteur Hedström dat
Titel
Zeemeermin
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Sjöjungfrun
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2010
413 p.
ISBN
9789041413864 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Zeemeermin is het zesde boek rond schrijfster Erika Falck en haar echtgenoot inspecteur Patrik Hedström. De verhalen spelen zich af in het Zweedse Fjällbacka, een klein dorpje van 800 inwoners aan de Zweedse westkust en tevens de thuishaven van Camilla Läckberg.
Sinds enkele maanden is Magnus Kjellner vermist, en ondanks gedreven speurwerk van inspecteur Hedstrom en zijn collega's heeft het onderzoek tot dusver niets opgeleverd. Ondertussen krijgt auteur Christian Tydell, die voor zijn debuut Zeemeermin lovende recensies kreeg, al enkele maanden dreigbrieven toegestuurd. Wanneer Tydell tijdens een boekpresentatie een ruiker bloemen krijgt en flauwvalt wanneer het handgeschreven kaartje hem onder ogen komt, besluit zijn redacteur Erika Falck haar man Patrik Hedström op de hoogte te brengen van de verdachte brieven. Omdat de uitgever echter haar mond voorbijpraat tegenover de pers, staat het verhaal 's anderendaags al in de kranten. Gelukkig komt daardoor aan het licht …Lees verder
In deze zesde thriller over inspecteur Patrik Hedström en Erica Falck wordt een spoorloos verdwenen man vier maanden later vastgevroren in het ijs teruggevonden. Hij blijkt te zijn vermoord. De raadselachtige moord leidt naar een kennis, de debuterende schrijver Christian Thydall. Hij en nog twee andere kennissen ontvangen al geruime tijd dreigbrieven, maar hebben geen aangifte gedaan. Als een brief niet per post verstuurd wordt, maar op Christians keukentafel gelegd wordt met een mes erbij, begrijpt Patrik dat Christian ernstig gevaar loopt. In een rustig tempo introduceert de auteur de hoofdpersonen die afwisselend gevolgd worden. In cursief krijgt de lezer geleidelijk meer inzicht in de raadselachtige achtergrond van Thydall. De karakters zijn levensecht, kinderen worden zeer divers geportretteerd; kleuters, pubers, stief-, en weeskinderen, geadopteerd, gehandicapt, ze spelen allemaal een rol en hebben invloed op de wereld van de volwassenen. Een tot op het eind spannende thriller …Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties