Zusje

+1
Zusje
×
Zusje Zusje

Zusje

In de reeks:
Een Zweedse inspecteur van politie heeft tijdens de opnamen van een realitysoap in zijn plaatsje zijn handen vol aan het oplossen van een moord die op een ongeluk moest lijken.
Titel
Zusje
Auteur
Camilla Läckberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Olycksfågeln
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2008
371 p.
ISBN
9789041411778

Andere formaten:

Besprekingen

De spanning stijgt in het kleine Zweedse plaatsje Tanumshede: de opnamen voor de realitysoap 'Fucking Tanum' beginnen en daar verwacht de burgemeester veel van. Ook bij de politie wordt het spannend: Hanna, een nieuwe vrouwelijke collega, moet meteen mee naar een eenvoudig ogend ongeluk, dat een moord blijkt te zijn. Kort nadien wordt een van de deelnemers aan 'Fucking Tanum' vermoord. Na weken van aanhoudend speurwerk neemt de zaak onvermoede proporties aan. Ondertussen bereiden Erica en haar zus Anna het huwelijk voor van Erica met speurder Patrick. Met de prima plot dringt de auteur door in de psychologie van de personages, echte mensen van vlees en bloed. Daar dragen ook de kleine intrigerende hoofdstukjes toe bij, in de ik-vorm en schuingedrukt, die her en der zijn tussengevoegd. Op bloedstollende wijze wordt de spanning opgedreven en detail na detail ontvouwt de ware toedracht zich voor de lezer én de speurders. Fans van deze veelvuldig bekroonde Zweedse schrijfster zullen in hu…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia