Boek
Nederlands

De olijventijd

Carol Drinkwater (auteur)
Autobiografisch relaas over hoe een Britse actrice en een Franse filmproducer proberen een olijfgaard in Zuid-Frankrijk weer rendabel te maken. Vervolg op 'De olijfgaard'.
Titel
De olijventijd
Auteur
Carol Drinkwater
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The olive season
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2004
351 p.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Een inspirerend verhaal over liefde, een nieuw leven en olijven
ISBN
9044308769 9044309617 9789044308761 9789044309614

Besprekingen

Na een romantische trouwerij op een tropische atol in de Stille Oceaan, arriveert Carol met haar kersverse echtgenoot Michel op hun grote landgoed in de buurt van Cannes. Ze wil de verwaarloosde olijfgaard in zijn vroegere glorie herstellen en uitbreiden. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is, kan haar geluk niet op en loopt ze over van energie om dit project te realiseren. Aanvankelijk is alleen de kafkaiaanse Franse bureaucratie de grootste hindernis, maar dan stapelen ernstige praktische en persoonlijke problemen zich op. De Arabische tuinman moet dringend terugkeren naar Algerije om het huwelijk van zijn zoon te regelen en zal enkele maanden afwezig zijn. De olijfbomen zijn aangetast door een koppige schimmelziekte, waardoor een groot deel van de oogst verloren dreigt te gaan. Haar wereld stort helemaal in mekaar wanneer ze een miskraam krijgt en bovendien te horen krijgt dat ze nooit kinderen zal kunnen hebben. Ze zinkt weg in een diepe depressie.

De Britse actrice Carol Dr…Lees verder
Vervolg op 'De olijfgaard'*. Na een chaotisch verlopende huwelijkssluiting op een Polynesisch eiland keren filmproducer Michel en zijn kersverse bruid Carol, actrice en schrijfster, terug naar hun recent verworven olijvenwijngaard in de Provence. Het boek is voor het grootste deel gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Carol Drinkwater, bekend van haar rol in de BBC-serie naar een boek van James Herriot (All Creatures Great and Small) en haar man doen verschrikkelijk hun best om voor hun olijvenwijngaard de felbegeerde kwaliteitsstatus AOC te krijgen. Ze ontmoeten onder meer strenge bureaucratie, malafide werknemers en hen slecht gezinde weergoden (hagel) op hun weg. Hun persoonlijke leven, met alle ups en downs, vormt de romantische, boeiende rode draad in het verhaal. De schrijfster heeft zich uitstekend gedocumenteerd, zodat men, met de kaart van Frankrijk naast zich, kan meegenieten van de prachtige Provence. Paperback; kleine druk.