Dvd
Meertalig
Een Duits-joodse familie vlucht net voor de Tweede Wereldoorlog naar Kenia waar ze in een klein dorpje tijdelijk hun bestaan opbouwen
Onderwerp
Kenia
Titel
Nowhere in Africa
Regisseur
Caroline Link
Naar het werk van
Stefanie Zweig
Componist
Niki Reiser 1958-
Acteur
Juliane Kohler Merab Ninidze Sidede Onyulo
Uniforme titel
Nirgendwo in Afrika
Taal
Meertalig, Duits, Engels, Swahili
Uitgever
A-Film, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
135 min.
Aantekening
Afwisselend Duits, Engels en Swahili gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777051481
mooov

Besprekingen

Duits drama van regisseur Caroline Link met in de hoofdrollen Juliane Kohler, Merab Ninidze en Matthias Habich. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische relaas van Stefanie Zweig*. Een Duits-joodse familie vlucht in 1938, net voor de Tweede Wereldoorlog, naar een klein dorpje in Kenia. Daar proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, wat de nodige conflicten geeft. De oorlog gaat niet geheel aan hen voorbij want ook zij worden in de Britse kolonie geïnterneerd. De film won de Oscar voor Beste buitenlandse film en krijgt overwegend positieve recensies. Annemart van Rhee (1-5-'03): '(...) een interessante productie rond het thema nieuwe kansen die oogt als een prachtig plaatjesboek vol Kodak-momenten. (...) Dit leidt tot een mooie botsing van culturen waarin vooral dochter Regina een fraaie rol vertolkt. Minpuntje is dat de film soms teveel soap-achtige trekjes vertoont waarin Jettel, de Alexis Colby van Afrika speelt. (...) Daar tegenover staan weer fantastische ve…Lees verder

Over Caroline Link

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kaethe17

Caroline Link (Bad Nauheim, 2 juni 1964) is een filmregisseur en scenarioschrijfster uit Duitsland. Voor haar film Nirgendwo in Afrika kreeg ze in 2003 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Leven

Caroline Link werd in Bad Nauheim geboren, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar München. Daar studeerde ze van 1986 tot 1990 aan de filmacademie.

Daarna begon haar actieve loopbaan en hielp ze op de set als assistent-filmregisseur en scenarioschrijfster.

Voor de film Jenseits der Stille, die in 1996 uitkwam, verdiepte Link zich in het leven van dove mensen. In 2001 was de première van haar film Nirgendwo in Afrika. De film is gemaakt naar de autobiografische roman met dezelfde naam van Stefanie Zweig. Het is het verhaal van een joodse familie uit Duitsland, die in 1938 op de vlucht naar Kenia emigreert.

In 1999 ontving ze de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland, in 2004 de …Lees verder op Wikipedia