Koningin van lucht en duisternis

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Koningin van lucht en duisternis
×
Koningin van lucht en duisternis Koningin van lucht en duisternis

Koningin van lucht en duisternis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Als Julian en Emma op een gevaarlijke missie naar Faerie worden gestuurd, komen ze midden in een strijd met de koning van Unseeli terecht. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Machtsstrijd, fantasy
Titel
Koningin van lucht en duisternis
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Queen of air and darkness
Uitgever
Amsterdam: Moon Young adult, © 2019
893 p.
ISBN
9789048836758 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Julian en Emma strijden vergeefs tegen hun verboden liefde, zodat Julian een wanhopige beslissing neemt. Na de tragische dood van Livia en de Inquisiteur grijpt een radicaal lid van de Shadowhunters de kans om de macht over te nemen. Om zijn vijanden uit de weg te ruimen, stuurt hij Julian en Emma op een levensgevaarlijke (zelfmoord)missie naar het land van Faerie. Ondertussen worden de warlocks bedreigd door een geheimzinnige ziekte die veroorzaakt wordt door demonische activiteit. Dit lijvige slotdeel van de boeiende trilogie ‘De duistere machten’* is een opeenvolging van romantiek, spanningen, liefde, haat, actie en overpeinzing met een constante afwisseling tussen zeker zes verhaallijnen. Ook de originele karakters uit ‘The Mortal Instruments’ verschijnen ten tonele. Thema’s als corruptie, misinformatie en angst, seksuele geaardheid, etnische minderheden, dystopie en verzet komen in het verhaal voor. De rol van Annabel (naar wie de titel verwijst) valt wat tegen. Met tien paginagr…Lees verder

Koningin van Lucht en Duisternis

Het derde en laatste deel van deze trilogie van Cassandra Clare start direct na het overlijden van een lid van de familie Blackthorn op het einde van het tweede deel. Clare geeft weer hoe de Blackthorns hier elk op hun eigen manier mee proberen om te gaan: hoe deze gebeurtenis hen versterkt of doet twijfelen, wat ze in vraag stellen en hoe ze verder gaan met hun leven. Naast dit persoonlijke verlies staat de wereld namelijk niet stil. Het verderf verspreidt zich steeds verder vanuit Elf naar de wereld van de Schaduwjagers. De Heksenmeesters worden steeds zieker en het Cohort wint steeds meer aanhangers. Zij willen een zuivere wereld. Geen verbintenis meer met andere rassen, maar enkel pure Schaduwjagers die heersen over de anderen.Opnieuw een goed geschreven boek waarin verschillende verhaallijnen zich heel mooi los van elkaar ontwikkelen, elk hun bijdrage leverend aan de rode draad. De verhaallijnen komen op verschillende momenten terug samen. Hierdoor blijf je …Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties