Boek
Nederlands

Stad van vuur

Cassandra Clare (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De Kronieken van de Onderwereld voeren een bovennatuurlijke wereld op die bevolkt is met demonen, weerwolven, elfjes en vampieren die niet voor iedereen waarneembaar zijn. In dit tweede deel van de trilogie verlangt hoofdpersoon Clary terug naar een normaal leven, waar ruimte is voor haar vriendschap met Simon. De schaduwjagers willen haar echter niet laten gaan.
Titel
Stad van vuur
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of ashes
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
445 p.
ISBN
9789044329124 (paperback)

Besprekingen

Clary Fray is een schaduwjager, en die ontdekking heeft haar leven op zijn kop gezet. Niet alleen moet ze het opnemen tegen onderdanen uit de onderwereld, ook haar eigen vader Valentijn blijkt haar vijand te zijn. Samen met haar broer Jace proberen ze Valentijn op te sporen en zo te voorkomen dat hij de wereld in zijn macht krijgt. Zullen ze er samen in slagen om deze tocht tot een goed einde te brengen? En welke rol speelt haar beste vriend Simon hierin? Schaduwjagers, vampiers, weerwolven, elfen: al deze fantastische elementen maken deel uit van Cassandra Clares recept. De sterk opgebouwde spanningsboog, het hoge avontuurgehalte, de romantische gevoelens en de vleugjes droge humor zorgen ervoor dat ze de lezer in haar ban krijgt. Het verhaal ontwikkelt zich tegen een realistische setting waar de gewone mens deel van uit maakt, alleen blijkt een huis geen gewoon huis, zitten er in een rivier niet alleen maar vissen en heeft een kerk meer duistere geheimen dan je zou verwachten. Ook d…Lees verder
Dit is het spannende tweede boek uit de fantasyreeks 'Kronieken van de onderwereld'*, dat wordt verfilmd. In het vorige boek kwam Clary (16) er achter dat ze een schaduwjager is, een mens met speciale krachten die vecht tegen demonen. Ze werd verliefd op Jace, een knappe schaduwjager die haar broer bleek te zijn. Clary wordt heen en weer geslingerd tussen de wereld van de schaduwjagers, haar gevoelens voor Jace en haar gevoelens voor haar beste vriend Simon. Ondertussen ligt Clary’s moeder nog steeds in een magische coma en worden er gruwelijke moorden gepleegd op Benedelingen. Zit Valentijn, haar kwaadaardige vader achter de moorden? Zo ja: wat wil hij ermee bereiken? Clary beseft dat ze haar identiteit als schaduwjager niet kan ontkennen en dat ze achter Valentijn aan moet gaan om haar moeder te helpen. In dit tweede boek worden de relaties tussen de personages complexer en wordt de spanning nog verder opgedreven. Auteur Clare slaagt er (weer) in om elementen uit sprookjes en mythol…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2…Lees verder op Wikipedia