Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dromen van geluk

Een jongeman redt in 1937 een meisje van de prostitutie en brengt haar onder in zijn ouderlijk huis.
Extra onderwerp
ROM, Romans
Titel
Dromen van geluk
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
A ruthless need
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 1998
300 p.
ISBN
90-225-2466-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Lizzie komt uit een arm gezin en haar moeder wil haar tot prostitutie dwingen. Lizzie wordt gered door Geoff en door zijn moeder als dienstmeisje in huis genomen. Ze wordt echter verliefd op Andrew, de zoon van een notabele, maar deze sneuvelt tijdens de oorlog, als Lizzie al zwanger van hem is. Haar pleegouders verwijten haar deze zwangerschap en als Geoff in tegenstelling tot eerdere beloftes trouwt met een vroegere vriendin, verlaat Lizzie hun huis. Ze vindt een toevlucht bij de door de oorlog ernstig mismaakte Richard, die door zijn handicap geen relatie durft aan te gaan. Een verhaal met de voor de Britse schrijfster (1906-1998) bekende ingrediënten: een arm, lief meisje wordt het slachtoffer van vooroordelen, maar vindt uiteindelijk het ware geluk. Het is een ontroerend verhaal, dat heel nauwkeurig de angsten en het verdriet rond de Tweede Wereldoorlog laat zien, evenals het grote klasseverschil in Engeland voor en tijdens de jaren '40. Pocketeditie.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia