Boek
Engels

Flawed

Cecelia Ahern (auteur)
In de reeks:
Flawed; 1
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Mensen die volgens de autoriteiten iets verkeerd doen, worden gebrandmerkt met een rode F. Als Celestine (17) een oude man met een F helpt, wordt ze gearresteerd. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Science fiction
Titel
Flawed
Auteur
Cecelia Ahern
Taal
Engels
Uitgever
London: Harper Collins, 2016
401 p.
ISBN
9780008126360 (paperback)

Besprekingen

In een niet benoemde nabije toekomst is Celestine North (17) een rustige tiener die weinig fout doet. Haar vriendje Art is de zoon van rechter Crevan, hoogste man van ‘The Guild’, de organisatie die de baas is in het land en ieder die volgens hen en hun politie iets verkeerds doet ‘Flawed’ (beschadigd) noemt. Zo iemand krijgt een armband om met daarop een grote rode F en in ernstige gevallen een F in de arm gebrand. Ondanks haar onzekerheid helpt Celestine spontaan, maar tegen de regels, een oude man met een F. Ze wordt gearresteerd, waarna een rechtszaak volgt. De Ierse schrijfster(1981) schreef dertien romans, vaak bestsellers, waarvan diverse zijn verfilmd. Dit is haar eerste tienerroman, de start van een serie waarvan de filmrechten al zijn verkocht. Erg goed wordt het thema uitgewerkt en laat zo indringend zien hoe een holocaust of religieuze vervolging kan plaatsvinden. Maar de plot is nogal plichtmatig, net als de ontknoping die vooruitwijst naar het tweede deel. Vanaf ca. 15 j…Lees verder

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door User:Dmitry Rozhkov

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie