E-boek
Nederlands

Continent in beweging : alle Zuid- en Midden-Amerikaanse reizen

Cees Nooteboom (auteur)

Continent in beweging : alle Zuid- en Midden-Amerikaanse reizen

Bundel met voornamelijk reisverhalen, maar ook enkele gedichten, geïnspireerd door de reizen die Nooteboom in de loop der jaren maakte in Midden- en Zuid-Amerika.
Titel
Continent in beweging : alle Zuid- en Midden-Amerikaanse reizen
Auteur
Cees Nooteboom
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
ISBN
9789023481737
CloudLibrary
4nmn8r9

Over Cees Nooteboom

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hpschaefer www.reserv-art.de

Cornelis Johannes Jacobus Maria (Cees, spreek uit als "sees") Nooteboom (Den Haag, 31 juli 1933) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk romans, poëzie en reisverslagen.

Levensloop

De Hagenaar Nooteboom werd op school vaak als 'lastpak' weggestuurd, en zou op niet minder dan vier middelbare scholen hebben schoolgegaan. Na de dood van zijn vader bij het bombardement op het Bezuidenhout in 1945 werd hij door zijn stiefvader op kostscholen gestuurd: een franciscaner klooster in Venray en het Augustinianum in Eindhoven, maar hij maakte zijn middelbare school af aan een avondgymnasium te Utrecht.

Hij begon met werken in 1951 bij een bank in Hilversum, maar zwierf vanaf 1953 door Europa, nadat hij was afgekeurd voor zijn dienstplicht in het leger omdat hij 'te mager' zou zijn. Tijdens zijn reis schreef hij het eerste hoofdstuk van zijn debuutroman Philip en de anderen. In Parijs leerde hij Philip Mec…Lees verder op Wikipedia