Een jong meisje komt als gouvernante in een afgelegen huis waar veel spanning en geheimzinnigheid rond de bewoners heerst. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Jane Eyre
Auteur
Charlotte Brontë
Bewerker
Elizabeth Ferretti
Illustrator
Rodolfo Brocchini
Taal
Engels
Uitgever
Recanati: Eli, 2012 | Andere uitgaves
cd
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (1000 hoofdwoorden)
ISBN
9788853607935 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit de 'Penguin Readers', een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woorden lijst Engels-Engels, en met een aantrekkelijk omslag. Hier een vereenvoudigde en bekorte versie van de beroemde (verfilmde) roman van de Britse schrijfster (1816-1855) over een jong meisje dat als gouvernante in een afgelegen huis komt waar veel spanning en geheimzinnigheid rond de bewoners heerst. Geen illustraties. Niveau: bovenbouw (2300 woorden). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Charlotte Brontë

Charlotte Brontë (Thornton, 21 april 1816 – Haworth, 31 maart 1855) was een Brits schrijfster en de oudste van de drie gezusters Brontë, wier romans klassiekers van de Engelse literatuur zijn geworden.

Ook haar zusters zijn als romanschrijfster beroemd geworden: Anne, de jongste, en Emily de middelste. Er was ook een broer, Branwell, die schilderde. Hun vader, Patrick Brontë (1777-1861), was een Ierse predikant.

Charlotte schreef onder het pseudoniem Currer Bell. In 1831 volgde zij lessen in Roe Head en was twee keer voor korte tijd gouvernante. In 1842 ging zij samen met haar jongere zuster Emily, met wie zij een privéschool wilde opzetten, naar het pensionaat Heger te Brussel, waar zij verliefd werd op de directeur. Deze periode in Brussel leverde de inspiratie voor enkele van de evenementen die ze beschreef in The Professor en Villette.

Nadat haar zuster Emily was overleden, werd een postume editie van Emily's beroemde maar enige …Lees verder op Wikipedia