Boek
Nederlands

Voortvluchtig

Chris Bradford (auteur), Karin Pijl (vertaler)
+1
Voortvluchtig
×
Voortvluchtig Voortvluchtig
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als Connor na een mislukte missie bij het hoofdkwartier aankomt, blijkt de geheime locatie aangevallen te zijn en zijn collega-rekruten ontvoerd. In China gaat hij op zoek naar zijn baas, maar al snel blijkt er een prijs op Connors hoofd te staan. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
THR, ontvoeringen, Thrillers (jeugd)
Titel
Voortvluchtig
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fugitive
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2018
303 p.
ISBN
9789000362219 (paperback)

Besprekingen

Zesde deel in de serie 'Bodyguard'*, een in de niet al te verre toekomst spelend verhaal, waarin jongeren optreden als ‘buddyguards’ voor kinderen van rijke ouders. Na een aanslag in Mexico, waarbij zijn beschermeling om het leven komt, keert Connor terug naar het hoofdkwartier van zijn organisatie. Maar daar ziet hij dat het aangevallen is en de aanwezigen gevangen of gedood zijn. Met zijn vriend Amir trekt Connor naar China om zijn baas op te zoeken, maar de verantwoordelijken voor de aanslag beginnen een meedogenloze jacht op hem. Het is een op tieners afgestemde serie, waarbij als uitgangspunt geldt dat de lezer de onwaarschijnlijkheid van een organisatie van goedgetrainde tienerbeveiligers voor lief moet nemen. Het verhaal is spannend, de vijandige organisatie nietsontziend en de avonturen in Shanghai en andere plaatsen in China geven veel interessante informatie. Ook oosterse vechtsporten en op meditatie gebaseerde krachten krijgen volop aandacht. Er wordt heel veel geweld gebru…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende Oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan twee andere reeksen.

Bibliografie