Inlichtingendienst Section 20 wordt ingezet om een verdwijning in Bangkok op te helderen maar die blijkt slechts de eerste fase te zijn van een wereldwijde terreuraanval.
Titel
Strike back. Seizoen 4
Naar het werk van
Chris Ryan 1961-
Componist
Scott Shields
Acteur
Philip Winchester Sullivan Stapleton
Taal
Engels
Parallele titel
Chris Ryan's Strike back
Uitgever
HBO, 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
10 x 45 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888210512

Besprekingen

Amerikaans-Britse HBO coproductie, begonnen in 2011, geproduceerd door Trevor Hopkins en Michel Casey met in de hoofdrollen Philip Winchester en Sullivan Stapleton. De Brit Michael Stonebridge en de Amerikaan Damien Scott zijn lid van Section 20, een zeer geheime spionageafdeling van het Britse leger. Ze krijgen in het vierde seizoen, 'Shadow warfare', te maken met een massale terreuraanval die wereldwijde gevolgen kan hebben. Hank Stuever (Washington Post 12-8-'11) schreef over seizoen 1 dat 'Strike Back' eigenlijk een studie in het succesvol lopen door een mijnenveld vol testosteronclichés is, maar vond ook dat alles in deze serie klopt: het is serieus zonder te overdrijven, het geweld blijft net binnen de perken, er wordt goed geacteerd en er zijn opwindende soft-seksscènes. Goede opvolger voor de fans van '24': 'Surprisingly stylish and addictive'. Gebruikers op IMDb.com geven 8,3 (van 10) punten, wordt door mannen en vrouwen even goed gewaardeerd.

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia