Boek
Nederlands

Waanzinnig beroemd

Dagmar Geisler (auteur), Roger Vanbrabant (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Wanda laat zich overhalen om mee te spelen in een tv-spotje. Ze is niet meteen enthousiast en laat zich van haar slechtste kant zien. De regisseur vindt haar acteertalent geweldig. Verhaal in dagboekvorm.
Onderwerp
Beroemd zijn
Extra onderwerp
humor, geheimen, verhalen
Titel
Waanzinnig beroemd
Auteur
Dagmar Geisler
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wahnsinnig berühmt!
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
125 p. : ill.
ISBN
9789044815658 (paperback)

Besprekingen

Rond het tienjarige meisje Wanda verschenen al verschillende boeken van Dagmar Geisler. De originele Duitse versie is inmiddels tien jaar oud, maar door hun sprankelende karakter zijn ze ook vandaag nog actueel en aantrekkelijk. De boeken zijn heel levendig en interactief geïllustreerd, waarbij tekst en illustraties door elkaar lopen. De verhalen zijn telkens in dagboekvorm geschreven.
In Wanda waanzinnig beroemd belandt Wanda tegen haar zin in de wereld van de reclame en fotografie. Een goede vriendin van haar kunstzinnige moeder is ontzettend dringend op zoek naar kinderen die in een tv-spotje moeten optreden en Wanda moet eraan geloven. En dat terwijl ze zich altijd heeft doodgeërgerd aan de ‘stomme geiten’ uit haar klas die alleen over castingshows en beroemd worden kunnen praten! Wanneer ze samen met haar vrienden Katti en Fabian naar de filmstudio’s gaat voor een voorbereidend gesprek, probeert ze zo danig eerlijk te zijn dat ze zeker niet zal geselecteerd worden. Ma…Lees verder
De 10-jarige Wanda (ik-figuur) beschrijft in dagboekvorm op humoristische wijze hoe ze samen met haar beste vriendin Katti en buurjongen Fabian auditie doet voor een rol in een tv-spotje. Door toedoen van Marietta, een vriendin van haar moeder, laat ze zich hiertoe overhalen. Wanda vindt op de foto gaan al stom, dus ze verzint van alles om maar niet uitgekozen te worden. De daarop volgende gebeurtenissen zijn komisch beschreven en de rake opmerkingen van Wanda bij de vele tekeningen zijn grappig en herkenbaar. Zoals haar reactie op de meiden (geiten) die dolgraag een rol willen. Het dagboek ziet eruit als een plakboek: wisselende lettertypes en tekstblokken staan naast de zwart-witillustraties met rode accenten. Dit alles maakt het tot een levendig geheel. Kleurrijk, vrolijk omslag. Deel uit de nu vierdelige serie over Wanda*. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggesties