Als de prinses van Liechtenstein na haar studie in de Verenigde Staten een paar maanden naar Eritrea mag, wordt ze er hopeloos verliefd op een jonge arts; maar haar plicht roept.
Titel
De kroonprinses
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Peter Barnaart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
H.R.H.
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2008
2 delen (262, 295 p.)
ISBN
9789036425476 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 23-jarige Christianna is prinses van het kleine staatje Liechtenstein. Ze leidt daar een zeer geordend en voorspelbaar leven, dat vooral bestaat uit het bijwonen van officiële gelegenheden en het doorknippen van lintjes. De jonge prinses verlangt naar wat meer spanning en besluit vrijwilligerswerk te doen. Dit bevalt haar zo goed, dat ze voor een paar maanden vertrekt naar Afrika om daar mee te helpen met het Rode Kruis, tot ongenoegen van haar vader. Christianna houdt haar ware identiteit geheim voor haar nieuwe collega’s, wat geen enkele moeite voor haar is, omdat ze zich veel prettiger voelt als ‘gewoon’ meisje. Wanneer ze de arts Parker Williams ontmoet en verliefd op hem wordt, wordt het veel moeilijker voor de prinses om haar grote geheim voor zich te houden. Voorspelbare liefdesroman die wegleest als een soap: tragische gebeurtenissen worden afgewisseld met romantische liefdesscènes. Het tempo van het verhaal ligt redelijk hoog, de karakters maken echter geen grote ontwikkel…Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia