Boek
Nederlands

Life on air : memoirs of a broadcaster

+1
Life on air : memoirs of a broadcaster
×
Life on air : memoirs of a broadcaster Life on air : memoirs of a broadcaster

Life on air : memoirs of a broadcaster

Herinneringen van de auteur over zijn werkzame leven, van BBC-medewerker tot producent en commentator van natuurprogramma's.
Titel
Life on air : memoirs of a broadcaster
Auteur
David Attenborough
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Life on air : memoirs of a broadcaster
Uitgever
Etten-Leur: TDM, © 2019
423 p., [16] p. platen
ISBN
9789493001299 (paperback)

Besprekingen

What a life! Om het maar te zeggen in dezelfde taal die David Attenborough (1926) gebruikt. In deze boeiende autobiografie passeert een werkzaam leven de revue. Van BBC-medewerker tot de ongeëvenaarde producent en commentator van natuurprogramma's. Tegelijkertijd volgt dat de ontwikkeling van televisie, van het korrelige zwart-witbeeld naar technische hoogstandjes als computeranimaties en 3D- en HD-kleurentelevisie. Naast de zakelijke gedeeltes over zijn carrière gaat het uiteraard vooral over de belevenissen en gebeurtenissen bij het maken van de vele spraakmakende series met fossielen, levende planten, dieren en de mens en de natuur als geheel. Met het onnavolgbare commentaar en de manier waarop opnames tot stand komen. Met veel geloofwaardige anekdotes en humor neergeschreven. Waar de leeftijd zo langzamerhand beperkingen oplegt, maar het vuur en het enthousiasme beslist niet verdwenen is. De tekst (soms met een opsommend karakter en met Vlaamse elementen) had beter gecorrigeerd mo…Lees verder

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia