Een middelbare scholier raakt betrokken bij de noodlottige levensloop van zijn vroegere babysitter
Titel
Snow angels
Regisseur
David Gordon Green
Naar het werk van
Stewart O'Nan
Acteur
Kate Beckinsale Sam Rockwell
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, IJslands, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
7321916187320

Besprekingen

Psychologisch drama van David Gordon Green (Undertow) naar de debuutroman 'Sneeuwengelen'* van Stewart O'Nan. In de hoofdrollen Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Michael Angarano, Jeanetta Arnette en Olivia Thirlby. Hoofdpersoon is de ongeveer vijftienjarige scholier Arthur, die betrokken raakt bij de noodlottige levensloop van zijn vroegere babysitter Annie (Beckinsale). Ook zijn eigen leven staat op zijn kop: zijn ouders gaan scheiden en hij wordt voor het eerst verliefd. Twee parallelle verhalen worden in flashback verteld, langzamerhand wordt duidelijk wat er aan de hand is. Het tempo is rustig, met weinig dialoog, de winterse sfeer in het stadje in Pennsylvania speelt een belangrijke rol. Ruth Stein (San Francisco Chronicle, i) vindt de regisseur getalenteerd, de acteurs, ook de twee tieners, zeer goed en de film zowel onthullend als verontrustend. Er zijn geen extra's.

Over David Gordon Green

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door isabelle VERONESE from ELBEUF, France

David Gordon Green (Little Rock, 9 april 1975) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Carrière

David Gordon Green werd in 1975 geboren in Little Rock (Arkansas) en groeide op in Richardson (Texas). Zijn vader, Hubert Gordon Green jr., was de decaan van een medische school en zijn moeder, Ann Hunter, was een instructrice in bevallingstechnieken.

Green studeerde filmregie aan de Universiteit van North Carolina. Tijdens zijn studie maakte hij twee korte films, Pleasant Grove en Physical Pinball. In 2000 volgde zijn debuutfilm George Washington, over een groepje kinderen in een armzalig stadje in North Carolina.

In de daaropvolgende jaren werd Green vooral bekend als de regisseur van komedies, waarvoor hij regelmatig samenwerkte met acteur Danny McBride. Zo regisseerde hij onder meer Pineapple Express (2008), Your Highness (2011)…Lees verder op Wikipedia