Boek
Nederlands
Een antibioterrorisme agent gaat samen met twee beveiligers de strijd aan tegen een gevaarlijk agressieve, verwoestende schimmel.
Titel
Koelcel
Auteur
David Koepp
Vertaler
Tasio Ferrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cold storage
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2019
303 p.
ISBN
9789402703566 (paperback)

Besprekingen

Eliteagent antibioterrorisme Roberto gaat naar Australië om een biochemische aanval in een klein gehucht te onderzoeken. Samen met luitenant-kolonel Trini stuit hij op een wereldbedreigende, agressief muterende schimmel. Zij slaan dit enorme gevaar op in een koelcel in een ondergronds militair opslagcomplex in de VS. Ruim dertig jaar later horen ex-gedetineerde Teacake en de knappe alleenstaande moeder Naomi, die beveiligingsagenten zijn in dit complex, een aanhoudende piep. Zij dalen af naar de kelder, waar ze de schimmel na jarenlang woekeren een uitweg bieden. Onmiddellijk wordt de inmiddels 68-jarige Diaz gebeld, omdat hij als enige deze geheime dreiging kan stoppen. Hij haast zich naar de andere kant van de VS om de twee beveiligers te helpen. Die nacht weet de schimmel meerdere mensen en dieren te besmetten en vrezen de beveiligers voor hun leven. Ondertussen bloeit er een romance op tussen de twee. Samen met Diaz proberen ze de afschuwelijk slimme schimmel te overwinnen, maar d…Lees verder

Over David Koepp

David Koepp (Pewaukee, 9 juni 1963) is een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Als schrijver heeft hij een grote reeks blockbustersuccessen achter zijn naam staan: Jurassic Park (1993), Mission: Impossible (1996) en Spider-Man (2002) behoren tot zijn bekendste films. Als regisseur behaalde hij minder grote successen, met bescheiden thrillers als The Trigger Effect (1996), Stir of Echoes (1999) en Secret Window (2004). In 2008 regisseerde hij de fantasy comedy Ghost Town met Ricky Gervais in de hoofdrol. Koepp schreef voor vier Steven Spielberg-films het scenario.

Scenario's

  • Apartment Zero (1988)
  • Bad Influence (1990)
  • I Come In Peace (1990)
  • Toy Soldiers (1991)
  • Death Becomes Her (1992)
  • Jurassic Park (1993)
  • Carlito's Way (1993)
  • Lees verder op Wikipedia