Boek
Nederlands

Bij het licht van de maan

Dean Koontz (auteur)

Bij het licht van de maan

Dean Koontz (auteur)
Genre:
Drie motelgasten worden in de woestijn van Arizona door een moderne Frankenstein gei͏̈njecteerd met een vloeistof die hen paranormaal gevoelig maakt.
Extra onderwerp
Romans, spanning, angst, raadsels
Titel
Bij het licht van de maan
Auteur
Dean Koontz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
By the light of the moon
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003
367 p.
ISBN
90-245-4769-5

Besprekingen

Dylan O'Connor is een 29-jarige schilder die aan zijn jaarlijkse trektocht naar diverse kunstbeurzen bezig is, om er zijn werk te verkopen. Hij reist in het gezelschap van zijn twintigjarige autistische broer Shephard. Sinds de dood van hun moeder zorgt Dylan voor hem. Shep reageert zelden als hem iets wordt gevraagd, is obsessief wat puzzelen betreft, en heeft zo zijn eigen regels. Op een rustige avond komen ze aan bij een hotel annex wegrestaurant. Shephard slaat aan het puzzelen, terwijl Dylan om fastfood gaat. Op de terugweg wordt Dylan bewusteloos geslagen door een onbekende. Hij wordt vastgebonden in zijn hotelkamer wakker, waar de onbekende hem met een bepaalde substantie injecteert. De onbekende beweert een geniale wetenschapper te zijn, die een dusdanige ontdekking heeft gedaan dat alle overheden hem op de hielen zitten om hem te vermoorden. Dylan krijgt de raad om zo snel mogelijk met zijn broer te vluchten, want van zodra de achtervolgers weten dat hij door de dokter werd g…Lees verder
Op een avond worden Dylan en zijn autistische broer Shep, en comédienne Jilly, gasten in een motel in Arizona (Jill en de broers kennen elkaar dan nog niet) overvallen door een dokter, een soort moderne Frankenstein, die hun een injectie met een vreemde substantie geeft waarvan hij beweert dat het spul hen zal doden óf hun leven zal veranderen. De dokter waarschuwt hen te vluchten voor hun leven voordat de vijand hen doodt. De injectie zorgt voor paranormale gaven als helderziendheid en het vermogen zichzelf en anderen in seconden te verplaatsen door ruimte en tijd. Het drietal reist door, op de hielen gezeten door huurmoordenaars. Er blijkt verband met gruwelen uit de jeugd van Dylan en Shep, en van Jilly. De uiteindelijke ontknoping lijkt ruimte aan een vervolg te bieden. Net als in Michael Crichtons onlangs verschenen 'Prooi' speelt nanotechnologie een rol. Vlotgeschreven, lang en spannend. De Amerikaanse bestseller auteur Dean Koontz (1945) is schrijver van een groot aantal succes…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia