Boek
Nederlands

Mystic river

Ook verschenen als Vuile handen

Dennis Lehane (auteur)

Mystic river

Ook verschenen als Vuile handen

Na een avondje stappen wordt een jonge vrouw in een volksbuurt in Boston vermoord; haar dood lijkt verband te houden met gruwelijke jeugdervaringen van haar vader.
Titel
Mystic river
Ook verschenen als
Vuile handen
Auteur
Dennis Lehane
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mystic river
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2003
384 p.
ISBN
90-443-0841-6

Besprekingen

In 1975 worden drie jongens, Sean Devine, Jimmy Markum en Dave Boyle, die in een Bostonse volksbuurt wonen, aangeklampt door pseudo-politieagenten. Alleen Dave laat zich meetronen in hun auto en wordt gemolesteerd. Vijfentwintig jaar later is Sean politieman, Jimmy een ex-inbreker die het gemaakt heeft met een buurtwinkel en Dave een psychisch verminkte armoedzaaier. Op een kwade nacht wordt Jimmy's negentienjarige dochter Katie in een park bloedig vermoord. Nu worden de drie weer met elkaar geconfronteerd… Deze uitstekende, goedgeschreven en spannende psychologische misdaadroman verscheen eerder onder de titel 'Vuile handen'* en werd verfilmd ('Mystic River', zie www.mysticrivermovie.com) door Clint Eastwood met in de hoofdrollen Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon. (Nederlandse première: 23 oktober 2003). De Amerikaanse auteur (1966) wordt samen met George P. Pelecanos, Michael Connelly en Ian Rankin gerekend tot de 'nouveau-noir'-auteurs die het hardboiled private eye-genre van o…Lees verder

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia