Titel
Nachtleven
Auteur
Dennis Lehane
Vertaler
Bert Meelker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Live by night
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2012
413 p.
ISBN
9789041422156 (paperback) 9789041424402 (paperback, sticker)

Andere formaten:

Besprekingen

Joe Coughlin is een kleine crimineel uit Boston in de jaren twintig van de 20e eeuw. Hij wil meer, maar als hij verliefd wordt op het liefje van een topgangster moet hij voor zijn leven vrezen. Toch zet hij door, overleeft maar net de gevangenis en wordt na een nietsontziende strijd de topman in Florida voor een ander. Maar zijn verleden haalt hem in. Spannend, rauw verteld verhaal vol avontuur en actie dat leest als een film (de filmrechten zijn verkocht). Het boeit tot de laatste bladzijde door de uiteenlopende karakters die leven, zich ontwikkelen en diepgang krijgen. Als lezer ga je van een groep houden en een groep haten. Het taalgebruik is modern, het geheel met veel gangstergeweld en veel doden goed te volgen. Een boek dat zich ondanks de beschreven donkere kanten van het leven niet weg laat leggen. Kleine druk.

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia