Boek
Nederlands

Duister glas

Donna Leon (auteur)
+1
Duister glas
×
Duister glas Duister glas

Duister glas

In de reeks:
Genre:
De Venetiaanse politiecommissaris Brunetti onderzoekt de dood van een nachtwaker in een glasfabriek op het Venetiaanse eiland Murano.
Titel
Duister glas
Auteur
Donna Leon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Through a glass, darkly
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2006
300 p.
ISBN
90-234-2050-0

Besprekingen

Spanning, sfeervolle locaties, meeslepende karakters en een vlotte literaire stijl, vormen de vaste ingrediënten in Donna Leons politieromans met de Venetiaanse inspecteur Guido Brunetti in de hoofdrol. Brunetti belichaamt de outsider, de politieman die meer belang hecht aan zijn intuïtie dan aan de technologische spitsvondigheden die de politiediensten ter beschikking staan. Bovendien is hij een binnenvetter, een man ook die van geen opgeven weet wanneer hij een spoor ruikt. Dit alles en de couleur locale van het onveranderlijke Venetië, wacht de lezer in Duister glas, een rijkgeschakeerde roman die het meer moet hebben van onderhuidse spanning en psychologische geladenheid dan van actievolle scènes of geweld.

Op Murano, een eiland gelegen in de Lagune, bekend voor zijn glas- en kristalblazerijen gebeuren vreemde zaken. Giovanni de Cal, de directeur van een kristalfabriek, heeft doodsbedreigingen geuit tegen zijn schoonzoon, een milieuactivist. Op zich een onbelangrij…Lees verder
Vijftiende deel in een serie misdaadromans met de Venetiaanse commissario Guido Brunetti in de hoofdrol. Een collega van Brunetti, inspecteur Vianello, krijgt bericht dat zijn vriend Marco Ribetti bij een demonstratie van antiglobalisten is opgepakt. Brunetti bemiddelt en Marco wordt vrijgelaten. Zijn rijke, norse schoonvader, die eigenaar is van een glasfabriek, is furieus en bedreigt Marco. Er valt een dode in de glasfabriek en Brunetti is vrijwel de enige die niet in een ongeluk gelooft. De dode heeft aantekeningen achtergelaten in een exemplaar van Dantes 'Inferno'. Sfeervolle, onderhoudende en prettig leesbare detective, met enkele Italiaanse woorden. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van Venetië. De schrijfster (1942), afkomstig uit Amerika, woont reeds vele jaren in Italië. Paperback, vrij kleine druk.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia