Boek
Nederlands

Hellevuur

Douglas Preston (auteur), Lincoln Child (auteur)
+1
Hellevuur
×
Hellevuur Hellevuur

Hellevuur

Douglas Preston (auteur), Lincoln Child (auteur)
In de reeks:
Genre:
Een aantal bizarre moorden, die het werk van de duivel lijken, voert een politieman en een special agent van de FBI van Amerika naar Italie͏̈.
Extra onderwerp
Romans
Titel
Hellevuur / Preston en Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Brimstone
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2004
504 p.
ISBN
90-245-5092-0

Andere formaten:

Besprekingen

Iets wat op hellevuur lijkt, schijnt op een haast duivelse wijze een einde gemaakt te hebben aan het leven van kunstcriticus Jeremy Grove. Daarna volgen nog enkele gelijkaardige sterfgevallen en moorden waarna, mede dankzij de media, een psychose ontstaat. Een onheilsprofeet waarschuwt dan ook voor het einde der tijden.

Speciaal FBI-agent Pendergast (die kennelijk al opdook in een viertal andere verhalen) krijgt een bijzonder moeilijke opdracht toegeschoven. Naast het bedaren van de gemoederen, moet hij ook op zoek gaan naar het waarom achter die raadselachtige sterfgevallen. Samen met zijn vriend brigadier D'Agosto begint hij aan een uitvoerige speurtocht, die hem onder meer tot in Toscane brengt. Daar ligt de ontknoping, daar wordt ook zijn allergevaarlijkste tegenstander uitgeschakeld en daar komt Pendergast zelf ook om. Of wordt hij toch nog op het nippertje gered?

Deze vrij ongewone en goed geschreven thriller heeft maar één euvel: er wordt in de figuur van Penderga…Lees verder
Een kunstcriticus wordt door zijn werkster dood aangetroffen, vermoord op een bizarre wijze. Zijn gezicht is een grimas van doodsangst, zijn lichaamstemperatuur is zeer hoog, terwijl de kamer naar zwavel ruikt en er op de vloer een afdruk van een gespleten hoef staat. Als special agent Pendergast van de FBI van de moord hoort, is hij snel ter plekke en vormt een team met sergeant Vincent D'Agosta. Er valt nog een slachtoffer, de doodsoorzaak is identiek. Het publiek en de media spreken van het werk van de duivel. Pendergast en D'Agosta geloven daar natuurlijk niet in en onderzoeken de moorden. Dit voert hen van Long Island naar een kerkhof in Yonkers (New York) waar ze een lijk laten opgraven, en vervolgens naar Italië. Uiterst spannende en goedgeschreven thriller van het Amerikaanse duo Douglas Preston (1956) en Lincoln Child (1957). Vijfde boek met de excentrieke Aloysius Pendergast in de hoofdrol, sergeant D'Agosta figureerde eerder in de eerste Pendergast-thriller 'The relic'. www…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks

Suggesties