Dvd
Engels

The house with a clock in its walls

Eli Roth (regisseur), Eric Kripke (scenarist), John Bellairs (naar het werk van)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Lewis (10) gaat na de dood van zijn ouders bij zijn oom Jonathan wonen in een oud huis met een mysterieus tikkende klok. Ze moeten het opnemen tegen duistere krachten. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
The house with a clock in its walls
Regisseur
Eli Roth
Scenarist
Eric Kripke
Naar het werk van
John Bellairs 1938-1991
Acteur
Jack Black Cate Blanchett Kyle MacLachlan
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor doven en slechthorenden, Frans
EAN
8713045249632

Besprekingen

Griezelfilm van Eli Roth (Death wish; Hostel) met Jack Black en Cate Blanchet naar een kinderboek van John Bellairs (niet vertaald). De ouders van de 10-jarige Lewis zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk, daarom gaat hij bij zijn oom wonen. Oom Jonathan woont in een krakend oud huis waar ’s nachts vreemde dingen gebeuren. Samen met zijn oom en de vriendelijke buurvrouw Florence komt Lewis terecht in een magische wereld en neemt het op tegen duistere krachten die de wereld willen vernietigen. De recensenten geven 2 of 3 sterren. André Waardenburg (NRC 25-9-’18): ‘(…) Veel in deze kindergriezelfilm werkt: de weelderige aankleding, de nostalgische belichting van de Nederlandse cameraman Rogier Stoffers en het uitbundige acteren, al moet je wel tegen Jack Black kunnen. De film haalt wel heel veel overhoop (…) Als kinderamusement is dat wel erg zwaar op de hand.’ Maricke Nieuwdorp (Algemeen Dagblad 27-9-’18): ‘(…) Het zijn de twee volwassen hoofdrolspelers die de eer hoog houden i…Lees verder

Over Eli Roth

Eli Raphael Roth (Boston, 18 april 1972) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent, schrijver en acteur.

Biografie

Roth raakte als kind geïnteresseerd in films. Nadat hij op achtjarige leeftijd Alien (1979) zag, begon hij ook zelf films te maken. Voordat hij aan zijn filmstudie begon op de New York University, maakte hij vijftig korte films.

Toen Roth in 1994 naar Los Angeles verhuisde, hielp actrice Camryn Manheim hem. In 1995 schreef Roth het script van Cabin Fever, terwijl hij werkte als productieassistent bij Howard Sterns film Private Parts. Met een budget van $1.500.000 verfilmde hij in 2001 zijn eigen script. Hij verkocht de film tijdens het Toronto Film Festival voor $3.500.000,-.

Roths tweede avondvullende film, Hostel, verdrong De Kronieken Van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast van de eerste plaats in de bioscopen. In januari 2006 werd Roth vanwege zijn film…Lees verder op Wikipedia

Suggesties