Boek
Nederlands

Juf Jansen is hoteldebotel

Elisabeth Mollema (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
+1
Juf Jansen is hoteldebotel
×
Juf Jansen is hoteldebotel Juf Jansen is hoteldebotel
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De juf kondigt aan dat ze gaat trouwen met de meester van een andere groep. De kinderen kunnen dan alleen nog maar praten over verkering hebben, zoenen en seks. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Huwelijk, Schoolleven
Titel
Juf Jansen is hoteldebotel / Elisabeth Mollema ; met tek. van Wilbert van der Steen
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2002
94 p. : ill.
ISBN
90-00-03432-9

Besprekingen

Soms begin je aan een boek met weinig verwachtingen. Dan lees je het en na enkele hoofdstukken installeer je je voor wat een onderhoudend, grappig en spannend verhaal blijkt te zijn. Zo ging dat met Juf is hoteldebotel. De titel vond ik al wat te populair. Af en toe verraden details ook in welk ander land dit verhaal zich afspeelt. Maar de rest maakt dat ruimschoots goed.

Al in het eerste hoofdstuk vertelt juf dat ze gaat trouwen met meester Frank, die in dezelfde school werkt. De volgende weken is het aanstaande huwelijk, waarop de beide klassen uitgenodigd zijn, hét onderwerp van al de gesprekken. Verliefd zijn, verkering, je-weet-wellen... het gonst door de schoolgangen. Marga heeft het er moeilijk mee, haar ouders zijn gescheiden. Alle gezinsleden zoeken nog volop hun draai in het scheidingsproces. Gelukkig kan ze er met juf goed over praten en vieren ze met de hele klas uiteindelijk een fantastisch trouwfeest.

De kracht van dit boek zit in vele dingen. Er z…Lees verder
De groep van juffrouw Jansen is in rep en roer als de juf vertelt, dat zij gaat trouwen met meester Beekstra. Iedereen is vol van verliefd zijn en zoenen en seks. Sommige kinderen hebben er moeite mee, zoals Marga; haar ouders zijn net gescheiden. In gesprekken met juf, in de groep en individueel, wordt over deze onderwerpen gesproken. Tenslotte volgt een vrolijke bruiloft. Derde boekje in een serie, waarin soms verwezen wordt naar de vorige verhalen. Niet bijster originele, maar zeker bruikbare leesstof voor kinderen, die al een dikker boek en een langer verhaal aankunnen. Bevat grappige, soms paginagrote tekeningen in grijstinten. Voor gevorderde lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft zij nu alleen weer jeugdboeken.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)

  • Mo en Tijger gaan op reis (Moon 2019)
  • Bary Buh Luk Bak (Zwijsen 2018)
  • Mo en Tijger lossen het op (Moon 2018…Lees verder op Wikipedia

Suggesties