Boek
Nederlands

In volmaakte stilte

Elizabeth George (auteur)
+1
In volmaakte stilte
×
In volmaakte stilte In volmaakte stilte

In volmaakte stilte

In de reeks:
Genre:
Wanneer een seriemoordenaar in Londen jonge jongens vermoordt, krijgt de zaak veel belangstelling van politiek en pers en staan inspecteur Lynley en zijn assistente Havers onder zware druk.
Titel
In volmaakte stilte
Auteur
Elizabeth George 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
With no one as witness
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2005
622 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Een onafwendbaar einde
ISBN
90-229-8731-0 90-229-8935-6

Andere formaten:

Besprekingen

Elizabeth George, Brits bestsellerauteur, schrijft vuistdikke thrillers en weeft doorheen haar plastische beschrijvingen en knappe sfeerevocaties een complex web van psychologische spanning en geloofwaardige plotwendingen. Dat levert uren leesgenot op voor de lezer.

Een seriemoordenaar heeft het in Londen gemunt op jonge adolescenten. Een thema dat na het verschijnen van The silence of the lambs erg populair was, maar ondertussen duidelijk over zijn hoogtepunt heen is. Dat zal Elizabeth George evenwel een zorg wezen, want niet zozeer de dader en zijn motieven, maar wel de verwikkelingen tussen het inmiddels bekende duo hoofdinspecteur Thomas Lynley en agent Barbara Havers van Scotland Yard, vormen de hoofdmoot in deze degelijke thriller.

Havers krijgt het in In volmaakte stilte hard te verduren. Ze wordt gedegradeerd van inspecteur tot gewoon agent, en haar plaats wordt ingenomen door de zwarte Winston Nkata, een voormalige kleine crimineel die nu carrière …Lees verder
In Londen heeft een seriemoordenaar het op jonge jongens voorzien. De slachtoffers worden op verschillende plaatsen in de stad gevonden met geblakerde handen en zonder navel. De eerste drie slachtoffers waren zwart, en pas bij het vierde, eerste blanke slachtoffer, wordt ontdekt dat het om een seriemoordenaar gaat. De media en de politiek zitten er bovenop en inspecteur Lynley en zijn assistente Havers (nog steeds gedegradeerd) werken onder zware druk. Bovendien moeten ze samenwerken met een profiler en de pers. De zwarte sergeant Winston Nkata wordt om politieke redenen, zeer tegen zijn zin, in het onderzoek naar voren geschoven. Sporen leiden naar een centrum voor ontspoorde jongeren en een pedofilienetwerk, en ondertussen vallen er nog meer slachtoffers. Dan geven plotselinge dramatische ontwikkelingen in de levens van Georges vaste hoofdpersonen de moordenaar vrij spel en verandert de Havers-Lynley-serie voorgoed. Het vorige deel was wat taai en saai, maar gelukkig zijn spanning, …Lees verder

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties