Boek
Nederlands

Waar rook is ...

Elizabeth George (auteur)
+1
Waar rook is ...
×
Waar rook is ... Waar rook is ...

Waar rook is ...

In de reeks:
Genre:
Nadat een man in het huis van zijn geliefde is vermoord, heeft de politie er een stevige kluif aan om enige orde te scheppen in het netwerk van relaties waarin de dader schuil gaat.
Titel
Waar rook is ...
Auteur
Elizabeth George 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Playing for the ashes
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2006
652 p.
ISBN
90-229-8725-6

Besprekingen

Een vermaard cricketspeler wordt dood aangetroffen in een afgebrand landhuis; het ontraadselen van de misdaad door inspecteur Thomas Lynley blijkt in een complex patroon van relaties te liggen. De chronologische opbouw wordt onderbroken door de monoloog van een der figuren, die de achtergronden van de intrige verheldert. Geen gewelddadige actie, de goed opgebouwde spanning wordt veroorzaakt door de diepgravende psychologische karakterontwikkelingen. Het veelomvattende patroon van verwrongen verhoudingen, afwijzingen en frustraties laat met zeer verzorgd taalgebruik en levensechte dialogen zien waartoe mensen in staat zijn. De crickettermen worden toegelicht. Uitstekende vertaling. Paperbackeditie, kleine druk.

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties