Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hotel Bonbien

Enne Koens (auteur)
+1
Hotel Bonbien
×
Hotel Bonbien Hotel Bonbien

Hotel Bonbien

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Siri vertelt over het jaar dat ze tien was. Ze woont met haar ouders en broer Gilles in een hotel in Frankrijk. Maar haar ouders hebben steeds vaker ruzie. Ze gaan toch niet uit elkaar? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Gezin, Hotels
Titel
Hotel Bonbien
Auteur
Enne Koens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
191 p.
ISBN
9789024569373 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Negentwintig hoofdstukken vormen samen het verhaal van Siri ‘over het jaar dat ze tien was’. Met haar ouders en broer Gilles, wonend in hotel Bonbien (zeg Bonbjen) aan de N19 in Frankrijk, maakt Siri van alles mee. Er zijn Bellamy met zijn slang Jacques, Emile die met zijn korte bezoek vriendschap nr. 14 van dat jaar is, en opa en oma Bourgogne die op Gilles’ verjaardag twee flessen champagne en een varken ‘uit de tas toveren’. Als Siri, na een val uit de boom, ineens ‘alles’ blijkt te kunnen onthouden, gaat het hele gezin naar Essen voor een heuse geheugenwedstrijd! Rode draad door het verhaal zijn de hardop ruziënde en met hotelservies gooiende ouders van Siri – ze zullen toch niet gaan scheiden? Uitgave die ‘even op gang moet komen’, maar waar je gaandeweg steeds meer gaat houden van Siri die ontroerend, zorgzaam, gevoelig en stoer tegelijk is. Lang leve de auteur, die met rake woorden een bijna magische wereld schetst, mét de boodschap dat ‘kinderen het niet hoeven op te lossen vo…Lees verder

Hotel Bonbien

Siri’s ouders runnen een hotel aan de N19 in Frankrijk. Ook al beschouwt Siri de plek waar ze wonen als de mooiste plek op aarde, er zijn slechts weinig mensen die langere tijd in het hotel verblijven. De meeste reizigers drinken er een kopje koffie of gaan er naar de wc. Soms blijven ze een nachtje slapen. Hotel Bonbien is een hotel voor mensen op doorreis. Siri neemt de lezer mee in het verhaal van één jaar van haar leven.

Naast de kleine dagelijkse avonturen en het bekvechten met haar broer is er de onuitgesproken angst dat haar ouders, die steeds vaker ruzie hebben, misschien wel gaan scheiden. En.wie weet moet het hotel dan wel verkocht worden. Tenzij er een wonder gebeurt. Dat wonder dient zich plots en enigszins absurd aan. Nadat Siri hard op haar hoofd viel, blijkt ze plots over een onvoorstelbaar geheugen te beschikken. Dat brengt haar broer op het idee om deel te nemen aan een wedstrijd waarmee ze een grote som geld kunnen verdienen. Die som lost misschien wel …Lees verder

Over Enne Koens

Enne Koens (1974) is een Nederlandse auteur en toneelschrijfster. Sinds 2006 schrijft ze verscheidene korte verhalen in het Hollands Maandblad. Ze heeft een studie gevolgd op het Rits en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Koens is getrouwd en heeft twee kinderen, een zoon en een dochter.

Bibliografie

Boeken

  • Tot alles gezegd is (2007)
  • Vogel (2011)
  • Sammie en Opa, waar begint de wind? (2013)
  • Hotel Bonbien (2015)
  • Ik ben Vincent en ik ben niet bang (2017)
  • Die zomer met Jente (2019)

Theater

  • Monologen over de liefde (2002)
  • Lachen zullen we (2002)
  • Niemand in het bijzonder (2003)
  • Feest! (2003)
  • De Kunst van het Ontbijt (2004)
  • Visite (2004)
  • Heute noch verdommeLees verder op Wikipedia