Boek
Nederlands

Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?
×
Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het? Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?

Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Om 7 uur wordt Rupsje Nooitgenoeg wakker en om 12 uur fladdert een prachtige vlinder over het gras. Zet jij de wijzers op de goede tijd? Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages en klok met draaibare wijzers. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Kloklezen
Extra onderwerp
tijd, prentenboeken
Titel
Rupsje Nooitgenoeg, hoe laat is het?
Auteur
Eric Carle
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What's the time?
Uitgever
[Haarlem]: Gottmer, 2016
[18] p. : ill.
ISBN
9789025762063 (hardback)

Besprekingen

Deze speciale Rupsje Nooitgenoeg-uitgave, voorzien van een klok met draaibare wijzers, geeft een dag weer, beginnend om zeven uur 's ochtends als Rupsje Nooitgenoeg wakker wordt. Op een aantal hele uren (zeven, tien, twaalf, een, drie, vijf, zeven en tien uur 's avonds) is bij een bepaald dier iets te zien, zoals de vlinder die om twaalf uur over het gras fladdert tot de vuurvliegjes die schitteren in het donker. Op het ronde klokje, dat aan de bovenzijde uit het boek steekt en door een uitsparing in alle pagina's steeds goed te zien is, kan de juiste tijd hiervoor worden aangegeven. Op de rechterpagina's de kenmerkende illustraties van Eric Carle, collages van felgekleurd, beschilderd papier. Op de linkerpagina's een korte bij de illustratie passende tekst met vervolgens instructie om de klokwijzers in de juiste stand te zetten. Mooi afgewerkt kartonboek met twee afgeronde hoeken. De wijzers zijn stevig uitgevoerd en blijven door een kliksysteem in de gewenste stand staan. Rupsje Noo…Lees verder

Over Eric Carle

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederland…Lees verder op Wikipedia

Suggesties